Kiadták a figyelmeztetést: a keleti és a nyugati megyékben bizony erre kell készülni

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: a keleti és a nyugati megyékben bizony erre kell készülni

Ma még az északi, északnyugati szél a Dunántúlon, a Duna vonalában és az Észak-Alföldön időnként megerősödik. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint a keleti országrészen négy, a nyugati részen nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani az elkövetkezendő órákban.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, délután a Dunántúlon erősebben megnövekszik a felhőzet. Főként nyugaton, délnyugaton alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar, máshol csak elvétve lehet egy-egy rövid zápor. Az északnyugati szél élénk, északnyugaton erős lesz. Hajnalban 12-19 fok várható, a maximumok pedig 25 és 31 fok között alakulnak - írta előrejelzésében az Időkép.

Pénteken a Dunántúlon erős, viharos, máshol élénk északi szél várható. Több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. Nyugaton kevesebb, keleten több felhő lesz az égen. Mindenütt 30 fok alatt maradunk, 22-29 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétvégén gyakran feltámadhat a szél, sokfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos lehet. Sok lesz a napsütés, szombaton csak néhol, vasárnap elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása. A hajnalok frissek lesznek, délutánonként 23-29 fok várható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

idojaras