Kiadták a figyelmeztetést: a keleti és a nyugati megyékben bizony erre kell készülni

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: a keleti és a nyugati megyékben bizony erre kell készülni

Ma még az északi, északnyugati szél a Dunántúlon, a Duna vonalában és az Észak-Alföldön időnként megerősödik. A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint a keleti országrészen négy, a nyugati részen nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani az elkövetkezendő órákban.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, délután a Dunántúlon erősebben megnövekszik a felhőzet. Főként nyugaton, délnyugaton alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar, máshol csak elvétve lehet egy-egy rövid zápor. Az északnyugati szél élénk, északnyugaton erős lesz. Hajnalban 12-19 fok várható, a maximumok pedig 25 és 31 fok között alakulnak - írta előrejelzésében az Időkép.

Pénteken a Dunántúlon erős, viharos, máshol élénk északi szél várható. Több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. Nyugaton kevesebb, keleten több felhő lesz az égen. Mindenütt 30 fok alatt maradunk, 22-29 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétvégén gyakran feltámadhat a szél, sokfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos lehet. Sok lesz a napsütés, szombaton csak néhol, vasárnap elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása. A hajnalok frissek lesznek, délutánonként 23-29 fok várható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

idojaras