Tragikus a helyzet: kiszáradás szélén a Tisza, rekord alacsony a folyó vízszintje +Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Tragikus a helyzet: kiszáradás szélén a Tisza, rekord alacsony a folyó vízszintje +Videó

A szárazság továbbra is fenyegeti a keleti országrészt. Több keleti folyónk vízszintje is kritikusan alacsony, a Tisza Szolnoknál a legszárazabb időszakát éli, ma (csütörtök) reggel megdőlt a legalacsonyabb vízállás rekordja. Az eddigi negatív csúcs -279 cm volt, melyet 2003-ban mértek, ma viszont a Vízügy adatai alapján -280 cm-rel megdőlt a korábbi rekord.

A Kötivizig szakemberei próbálják fenntartani az optimális vízellátást. Aggodalomra egyelőre nincs ok, a lakosság számára még nem vezetnek be semmilyen korlátozást, írja az Időkép.

Az alacsony vízállás a folyó halállománya szempontjából nem probléma; az oldott oxigén ugyanis akkor csökken a vízben, ha extrém meleg van, de most éppen levonulóban van a hőhullám. Ha továbbra sem várható olyan nagyobb csapadék, ami megjelenik a Tiszában, akkor a megoldást a vízkivételi korlátozás jelentheti. Ebben a lakosság az utolsó érintett

- derült ki a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízrajzi osztályának vezetőjétől.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza

szárazság

aszály

vízhiány

csapadékhiány