Kiadták a figyelmeztetést: viharos szél jön, de végre keleten is eshet

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: viharos szél jön, de végre keleten is eshet

Leginkább szombaton számíthatnak csapadékra az aszályos területeken. Már látszik, mikor jön melegedés.

Pénteken a középső és keleti országrészben felhősebb lesz az ég, szórványosan - nagyobb számban - a középső országrészben előfordul zápor, zivatar is. A Nyugat-Dunántúlon viszont hosszabb időre is kisüthet a nap. A Dunántúlon erős, helyenként viharos lehet a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.

Ahogy a Met.hu olvashatjuk:

Napközben kezdetben az Északi-középhegység nyugati felén, a Dunazug-hegyvidék környezetében, majd az ország középső, észak-déli sávjában alakulhat ki néhány zivatar. A cellákat intenzív csapadékhullás (lokálisan 10-15 mm), viharos (60-70 km/h) széllökés, esetleg apró szemű jégeső is kísérheti. Estétől az Alföldön (főként a délkeleti területeken) lehetnek kedvezőek a feltételek egy-egy gyenge zivatar kialakulásához. A zivatarok lecsengését követően, szombat reggeltől veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Ma a Dunántúl északnyugati harmadán 60-70 km/h körüli széllökések zivatartól függetlenül is előfordulhatnak. Éjszakára fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

Forrás: Met.hu
Forrás: Met.hu

Szombaton több órára kisüt a nap. Főként a keleti megyékben van esély néhol záporra, zivatarra. A hajnali 12-18 fokról délután 24-28 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre lehet számítani. Elszórtan, nagyobb számban az északkeleti megyékben valószínű zápor, zivatar. A minimumok 12 és 18, a maximumok 22 és 27 fok között várhatók.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

szél