Tűz pusztít a Hortobágyon: 200 hektáron lángol a növényzet, elviselhetetlen az aszály

HelloVidék   
  Megosztom
Tűz pusztít a Hortobágyon: 200 hektáron lángol a növényzet, elviselhetetlen az aszály

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Tiszafüred-Kócsújfalu határában csaptak fel a lángok szerda este. Nagyjából 200 hektáros területen, foltokban ég a nádas és az erdő aljnövényzete. A helyszínen a környező városok tűzoltói fékezik a lángokat, munkájukat drónos felderítőegység segíti.

A tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, továbbra is nagy erőkkel oltják a lángokat, ám a nehezen megközelíthető részek és a fel-feltámadó szél miatt elhúzódó munkálatokra lehet számítani, írja a Katasztrófavédelem.

A helyszínre riasztották a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a tiszaújvárosi, a hajdúnánási, a debreceni, a hajdúböszörményi és a hevesi hivatásos, továbbá az egyeki önkormányzati tűzoltókat. Munkájukat négy erőgép segíti, amelyek körbetárcsázzák a területeket, a felderítésbe pedig drónt is bevontak.

A tűz fénye a balmazújvárosi webkamerán is látszódik:

Fotó: Időkép/Jakab Zoltán webkamerája
Fotó: Időkép/Jakab Zoltán webkamerája

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

katasztrófavédelem

aszály

kánikula