Brutális erdőtűz tombol Kiskunhalason: több mint száz tűzoltó oltja a lángokat

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális erdőtűz tombol Kiskunhalason: több mint száz tűzoltó oltja a lángokat

Mintegy kétszáz hektáron ég a fenyves és vegyes erdő Kiskunhalas külterületén. A lángok a fák koronájába is belekaptak. Több mint száz tűzoltó oltja vízsugarakkal, homokkal és kéziszerszámokkal a lángokat. A munkálatokat erőgépek is segítik.

Több mint száz tűzoltó oltja a lángokat Kiskunhalas külterületén, ahol mintegy kétszáz hektáron ég a fenyves és vegyes erdő – közölte a katasztrófavédelem a honlapján csütörtök este. A lángok a fák koronájába is belekaptak. Több mint száz tűzoltó oltja vízsugarakkal, homokkal és kéziszerszámokkal a lángokat. A munkálatokat erőgépek is segítik. A korábbi közlés szerint a tűz tanyákat veszélyeztet.

Nehezíti az oltást a szél és a rosszul járható, erdős terep. A helyszínen vannak a kiskunhalasi, a kiskunmajsai, a kiskőrösi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a bajai, a szekszárdi, a ruzsai, a kisteleki és a szegedi hivatásos, a soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók.

Állatokat is ki kellett menekíteni

A Baon.hu nem hivatalos információi szerint egy tűzoltásban résztvevő civil önkéntes is megsérült az oltás során, úgy tudják, hogy méhek csipkedték össze. A KEFAG Zrt. munkatársai juttaták el a bázispontra, ahonnan mentőautó szállította el.

A nagy kiterjedésű erdőtűz közeléből ki kellett telepíteni egy állatotthont és egy kutyapanziót is, ahonnan 50 kutyát, macskát és egyéb házikedvencet szállítottak el. Információnk szerint az állatok biztonságban vannak, nagyon sokan, többek között egy másik halasi állatotthon is felajánlotta segítségét.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdőtűz

kiskunhalas

aszály

aszálykár

katasztrófavédelem