Brutális erdőtűz tombol Kiskunhalason: több mint száz tűzoltó oltja a lángokat

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális erdőtűz tombol Kiskunhalason: több mint száz tűzoltó oltja a lángokat

Mintegy kétszáz hektáron ég a fenyves és vegyes erdő Kiskunhalas külterületén. A lángok a fák koronájába is belekaptak. Több mint száz tűzoltó oltja vízsugarakkal, homokkal és kéziszerszámokkal a lángokat. A munkálatokat erőgépek is segítik.

Több mint száz tűzoltó oltja a lángokat Kiskunhalas külterületén, ahol mintegy kétszáz hektáron ég a fenyves és vegyes erdő – közölte a katasztrófavédelem a honlapján csütörtök este. A lángok a fák koronájába is belekaptak. Több mint száz tűzoltó oltja vízsugarakkal, homokkal és kéziszerszámokkal a lángokat. A munkálatokat erőgépek is segítik. A korábbi közlés szerint a tűz tanyákat veszélyeztet.

Nehezíti az oltást a szél és a rosszul járható, erdős terep. A helyszínen vannak a kiskunhalasi, a kiskunmajsai, a kiskőrösi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a bajai, a szekszárdi, a ruzsai, a kisteleki és a szegedi hivatásos, a soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók.

Állatokat is ki kellett menekíteni

A Baon.hu nem hivatalos információi szerint egy tűzoltásban résztvevő civil önkéntes is megsérült az oltás során, úgy tudják, hogy méhek csipkedték össze. A KEFAG Zrt. munkatársai juttaták el a bázispontra, ahonnan mentőautó szállította el.

A nagy kiterjedésű erdőtűz közeléből ki kellett telepíteni egy állatotthont és egy kutyapanziót is, ahonnan 50 kutyát, macskát és egyéb házikedvencet szállítottak el. Információnk szerint az állatok biztonságban vannak, nagyon sokan, többek között egy másik halasi állatotthon is felajánlotta segítségét.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdőtűz

kiskunhalas

aszály

aszálykár

katasztrófavédelem