Kiadták a figyelmeztetést: pár nap és gyökeres fordulatot vesz az időjárásunk

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: pár nap és gyökeres fordulatot vesz az időjárásunk

Folytatódik a kánikula, de már látni a forró, aszályos napok végét! A hétvégére ugyanis egy hidegfront hozhat sokfelé záporokat, zivatarokat, feltámadó északnyugati szelet. Többfelé mérséklődik a hőség, a csúcsértékek 25 és 33 fok között alakulhatnak.

Szerdán napos-gomolyfelhős időre számíthatunk jelentős csapadék nélkül, legfeljebb északnyugaton alakulhat ki átmenetileg egy-egy zápor. A Tiszántúlon megélénkül az északi szél. Délután 28-34 fok várható - írta előrejelzésében az Időkép.

Csütörtökön a napsütést időnként felhők zavarják meg, de számottevő csapadék sehol sem várható. Az északkeleti szél többnyire gyenge, mérsékelt, délkeleten élénk lesz. Hajnalban 12-19, délután 29-36 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de északnyugaton és északon már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a tájakon késő délután és este helyenként kisebb zápor, zivatar is kialakulhat. Helyenként élénk lesz a légmozgás. A legmelegebb órákban 31-37 fokot mérhetünk.

Szombatra egy hidegfront hozhat sokfelé záporokat, zivatarokat, feltámadó északnyugati szelet. Többfelé mérséklődik a hőség, a csúcsértékek 25 és 33 fok között alakulhatnak. Vasárnap a Dunától keletre alakulhat ki helyenként egy-egy zápor, a Dunántúlon naposabb idő ígérkezik. Élénk, erős északi-északnyugati szélre, 23 és 30 fok közötti maximumokra van kilátás, keleten, északkeleten mérhetjük majd az alacsonyabb csúcsértékeket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

időkép

időjárás

hidegfront

zápor