Kiadták a figyelmeztetést: egy nap kánikula, aztán gyökeres fordulatot vesz az időjárás

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: egy nap kánikula, aztán gyökeres fordulatot vesz az időjárás

Pénteken a nap második felében helyenként fordulhat elő zivatar, erre nagyobb esély a délkeleti megyékben, valamint északnyugaton és az Északi-középhegység térségében van, de kialakulásuk másutt sem teljesen kizárt. A zivatar kialakulásának az esélye szombatra virradóan fog jelentősen megnőni.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, majd délután már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és néhol az északi és a nyugati határ közelében egy-egy kisebb zápor, zivatar kialakulhat. Időnként élénk lesz a légmozgás. A legmelegebb órákban 30-36 fokot mérhetünk - írta az Időkép.

Szombatra egy hidegfront hoz sokfelé záporokat, zivatarokat, amelyeket felhőszakadás, jégeső, valamint viharos széllökések kísérhetnek. Feltámad az északnyugatira forduló szél, élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Többfelé mérséklődik a hőség, a csúcsértékek 22 és 35 fok között alakulnak, a nagy meleg még keleten tart ki.

Vasárnap többórás napsütésre mindenhol számíthatunk, ugyanakkor még főként a keleti, északkeleti tájakon elszórtan kialakulnak záporok, egy-egy zivatar. Az északnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lehet. A hőség országszerte megszűnik, 22-29 fok között alakulnak a maximumok.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, legfeljebb néhol alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Élénk, erős északnyugati szélre, 26-31 fokra számíthatunk, északkeleten lehet pár fokkal hűvösebb. Kedden napos idő várható, csak kevés helyen alakul ki jelentéktelen zápor. A szél veszít erejéből, de még élénk lökésekkel járhat. 27-32 fokig melegszik a levegő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

hidegfront

zivatar

lehülés

időjárás-változás