Újabb településen bukkant fel a magyar fekete párduc: fotók is készültek a bestiáról

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb településen bukkant fel a magyar fekete párduc: fotók is készültek a bestiáról

Mi történik Magyarországon? Lassan a kóborló fekete párducok országa leszünk! A legújabb hírek szerint a zagyvaszántói réten vélték felfedezni a "kiskunhalasi" bestiát, gyermekét sétáltató riadt anyuka le is fotózta a fekete négylábút.

Csütörtök reggel a HEOL.hu-nak írt Nagy-Filkor Fanni nevű olvasó, hogy egy hazánkban igencsak szokatlan állatot vélt felfedezni Zagyvaszántó határában. Mint írta, szerdán

a kislányommal sétáltunk a közeli réten, (Heves megye, Zagyvaszántó) és mivel hobbi természet fotós vagyok, így vittem magammal a fényképezőgépemet. Aztán egyszer kb. 100 méterre előttem lettem figyelmes egy fekete párducra. Nekem személy szerint és a családom szerint is elég nagy egy macskához képest.

Az eset azért is megdöbbentő, mert januárban is volt hasonló észlelés. Akkor Kiskunhalasnál bukkant fel először még decemberben, majd januárban már Szolnoknál sétálgatott az állat a havas mezőn - de erről a HelloVidék ITT már részletesen beszámolt.

A titokzatos nagymacskáról a legújabb fotókat itt találod:

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fekete párduc

kiskunhalas

eltűnt