Kiadták az újabb figyelmeztetést: erősebb fokozatra kapcsolt a zivatarlánc, most erre tart!

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták az újabb figyelmeztetést: erősebb fokozatra kapcsolt a zivatarlánc, most erre tart!

Ma gyakran erősen felhős lesz az idő, és több tájegységünkön kell számítani záporokra, zivatarokra, valamint hevesebb viharok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek, de hozzuk a folytatást is!

Továbbra is több hullámban kell zivatarokra számítani, legfőképp a Dunántúlon és az ország középső észak-déli sávjában. Legalacsonyabb valószínűséggel az északkeleti országrészben dörrenhet meg az ég. A zivatarcellákat legfőképp felhőszakadás (az ismétlődő cellaátvonulásból akár >25-50 mm csapadék), de néhol egy-egy viharos (ált. 60-85 km/h) széllökés és jégeső (jellemzően 1-3 cm jégátmérő) is kísérheti. A feltételek várhatóan még a vasárnapra virradó éjszaka is kedvezőek maradnak zivatarok számára - írta az OMSZ előrejelzésében.

A folytatásban

Vasárnap sok felhő lesz az égen, és sokfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporokra, zivatarokra. A szél a Dunántúlon és zivatarok környezetében járhat erős, viharos lökésekkel. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék hullhat le, néhol villámárvizek alakulhatnak ki. Napközben 19-27 fokra van kilátás, keleten lehet a legmelegebb, a Dunántúlon a leghűvösebb - írta az Időkép.

Hétfőn és kedden is még többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon sokfelé és néhol északon élénk, erős lehet az északias szél. Hétfőn 19 és 31, kedden 24 és 33 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, a csapadékosabb tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Szerdán a túlnyomóan gomolyfelhős idő mellett szórványosan alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok, de nagy mennyiségű eső már nem valószínű. Nyugaton időnként feltámad a szél, de viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. Délután 25-31 fok várható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

zivatar

zápor