Kiadták a figyelmeztetést: erősebb fokozatra kapcsolt a nyár vége, ez vár ránk!

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: erősebb fokozatra kapcsolt a nyár vége, ez vár ránk!

Melegszik a légkör, jellemzően helyi hatások érvényesülnek. Egyre nagyobb területen lesz 30 fok felett a hőmérséklet, ugyanakkor az ország felében kiadták a citromsárga figyelmeztetést, és zivatarokra hívják fel a figyelmet.

Az OMSz előrejelzése szerint a párásság, köd megszűnését követően hazánk nagy részén sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél csak néhol élénkülhet meg, zivatar térségében azonban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken - az Időkép előrejelzsée szerint - a Dunától keletre számíthatunk több napsütésre, a Dunántúlon megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánra 27 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

A hétvégén sem lesz zivatarokban hiány

Szombaton a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk naposabb, szárazabb időre, máshol gyakrabban megnövekedhet a felhőzet, és a Dunántúlon szórványos záporok, zivatarokra van kilátás. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Reggelre a Dunántúlon többfelé pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 34 fok között alakul.

Vasárnap napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, több tájegységünkön fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Záporok, zivatarok környezetében feltámad a szél. Délután 25 és 33 fokra van kilátás, keleten lesz melegebb az idő.

Hétfőn elszórt zápor, helyenként zivatar még mindig előfordulhat. Az északnyugati szelet a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. Délután 24-32 fok valószínű.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

előrejelzés