Kirándulást tervezel a hétvégén? Mutatjuk, hol szakadhat le az ég

MTI   
  Megosztom
Kirándulást tervezel a hétvégén? Mutatjuk, hol szakadhat le az ég

Változékony marad az időjárás a hétvégén is: pénteken az ország déli és keleti részében várható eső, zápor, míg máshol szakadozott lesz a felhőzet, szombaton és vasárnap pedig gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén napsütésre lehet számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 27 fok között várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a déli és keleti országrészben erősen felhős vagy borult lesz az ég, és itt várható eső, zápor. A legtöbb csapadék a keleti határ mentén valószínű, nyugat felé haladva csökken a csapadék esélye. Másutt szakadozott lesz a felhőzet, és csapadék sem valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, a Bodrogközben, Zemplénben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén többórás napsütésre lehet számítani, de a keleti, északkeleti megyékben néhol előfordulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban pára-, és ködfoltok képződhetnek. A Dunántúlon többfelé megélénkül, a Fertőnél átmenetileg megerősödhet a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között várható.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is valószínű, de erősebben felhős körzetek, időszakok is lehetnek. Szórványosan előfordulhat zápor, elvétve zivatar. Hajnalban helyenként pára-, köd, rétegfelhőzet is képződhet. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

bodrogköz

zemplén

dunántúl

fertő

országos meteorológiai szolgálat