Durván letarolta a ország egy részét a vihar: itt volt a legsúlyosabb a helyzet + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Durván letarolta a ország egy részét a vihar: itt volt a legsúlyosabb a helyzet + Videó

Csúnya világ volt tegnap Vas megyében. Víz alá került Szombathelyen egy hipermarket, de még a Zanati úti aluljáró is. A legmélyebb pontján közel fél méter volt a víz mélysége, több személyautó is hiába próbálkozott, volt, amit autómentővel kellett elszállítani.

Csütörtök délután két óra körül zúdult le az eső Szombathelyre. Az utcák jó részén megteltek a csatornák, nem tudták olyan ütemben elvezeti a vizet, ahogyan érkezett. Az áram szinte a teljes belvárosban elment, majd szakaszosan jött vissza, délután három órakor a Fő tér keleti részén és a Szent Márton utca egyes üzleteiben is áramszünet volt még - írta a Nyugat.hu.

A délutáni vihart és a hirtelen lezúduló heves esőzést követő néhány órában kilenc káreseményhez riasztották a tűzoltókat Vas megyében, akiknek valójában csupán három esetben kellett beavatkozniuk - árulta el megkeresésünkre Balogh Eszter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Egy szombathelyi gimnázium tornatermében vízbetörés történt, aminek következtében 20 centiméter magasan állt a helyiségben a víz. Mire a szakemberek kiértek, a víz elszivárgott.

Nemesrempehollóson egy ház melléképületébe csapó villám okozott tüzet, az épület teljes terjedelmében égett. A tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal tudták eloltani a lángokat. Onnan a szakemberek egy gázpalackot is kimentettek - írta a Vaol.hu.

Szeleste és Pósfa között egy felsővezeték szakadt le, Szőcénél és Szalafőnél fakidőléshez vonultak az egységek. Szőcén a helyiek eltávolították a fát az útról, a tűzoltóknak már csak az út letakarítását kellett elvégezniük. Szalafőnél a tűzoltók oldották meg a kidőlt fa elvontatását.

Víz alá került Szombathelyen a Zanati úti aluljáró is. A legmélyebb pontján közel fél méter volt a víz mélysége, több személyautó is hiába próbálkozott, volt, amit autómentővel kellett elszállítani.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

szombathely

árvíz