Durván letarolta a ország egy részét a vihar: itt volt a legsúlyosabb a helyzet + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Durván letarolta a ország egy részét a vihar: itt volt a legsúlyosabb a helyzet + Videó

Csúnya világ volt tegnap Vas megyében. Víz alá került Szombathelyen egy hipermarket, de még a Zanati úti aluljáró is. A legmélyebb pontján közel fél méter volt a víz mélysége, több személyautó is hiába próbálkozott, volt, amit autómentővel kellett elszállítani.

Csütörtök délután két óra körül zúdult le az eső Szombathelyre. Az utcák jó részén megteltek a csatornák, nem tudták olyan ütemben elvezeti a vizet, ahogyan érkezett. Az áram szinte a teljes belvárosban elment, majd szakaszosan jött vissza, délután három órakor a Fő tér keleti részén és a Szent Márton utca egyes üzleteiben is áramszünet volt még - írta a Nyugat.hu.

A délutáni vihart és a hirtelen lezúduló heves esőzést követő néhány órában kilenc káreseményhez riasztották a tűzoltókat Vas megyében, akiknek valójában csupán három esetben kellett beavatkozniuk - árulta el megkeresésünkre Balogh Eszter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Egy szombathelyi gimnázium tornatermében vízbetörés történt, aminek következtében 20 centiméter magasan állt a helyiségben a víz. Mire a szakemberek kiértek, a víz elszivárgott.

Nemesrempehollóson egy ház melléképületébe csapó villám okozott tüzet, az épület teljes terjedelmében égett. A tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal tudták eloltani a lángokat. Onnan a szakemberek egy gázpalackot is kimentettek - írta a Vaol.hu.

Szeleste és Pósfa között egy felsővezeték szakadt le, Szőcénél és Szalafőnél fakidőléshez vonultak az egységek. Szőcén a helyiek eltávolították a fát az útról, a tűzoltóknak már csak az út letakarítását kellett elvégezniük. Szalafőnél a tűzoltók oldották meg a kidőlt fa elvontatását.

Víz alá került Szombathelyen a Zanati úti aluljáró is. A legmélyebb pontján közel fél méter volt a víz mélysége, több személyautó is hiába próbálkozott, volt, amit autómentővel kellett elszállítani.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

szombathely

árvíz