Kész, vége, ennyi volt a jó idő: kiábrándító, ami vár ránk ezen a hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Kész, vége, ennyi volt a jó idő: kiábrándító, ami vár ránk ezen a hétvégén

Kopogtat az ősz, nincs mese! Az elkövetkező napokban már keményebb időjárásban lesz részünk. Egyre csökkennek a csúcsértékek, valamint a csapadék is egyre több helyen lesz majd jellemző.

A MET előrejelzése szerint pénteken nyugat, délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, északkelet felé haladva lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőtakaró. Az északkeleti és a keleti megyékben várható néhány órás napsütés, majd délután ott is beborul az ég. Nagyobb eséllyel az ország délnyugati, nyugati felében várható eső, zápor, míg északkelet felé haladva csökken a számottevő csapadék esélye.

Az ország nagy részén az északnyugati, míg délnyugaton az északi, északkeleti szelet kísérhetik időnként élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között alakul, de a tartósan csapadékos nyugati, délnyugati tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Késő este 14 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Borongós hétvége esővel, záporokkal

Szombaton a borongós időben eleinte többfelé, majd főként délen, késő délutántól pedig ismét egyre többfelé várható csendes eső, zápor. Az északnyugati szelet élénk, északnyugaton, majd estétől máshol is erős lökések kísérhetik. Délután mindössze 13-19 fok valószínű - írta az Időkép.

Vasárnap nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de elszórtan továbbra is lehetnek záporok, északkeleten néhol zivatar. Az erős, többfelé viharos nyugati-északnyugati szélben délután 15-20 fok várható.

A hűvös, szeles, változékony őszi idő a jövő hét első napjaiban is folyatódik. A csapadék inkább lokális jellegű lesz, tartós, nagy mennyiségű eső nem várható, csak intenzívebb záporok hozhatnak néhány helyen 5-10 mm csapadékot. Több lesz a napsütés, mint hétvégén, de a maximumok 20 fok alatt maradnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás előrejelzés

időjárás