Horror Kutason: rettegnek a szomszédok a darázsinváziótól

HelloVidék   
  Megosztom
Horror Kutason: rettegnek a szomszédok a darázsinváziótól

Darázsinváziótól tartott a kutasi lakos és élettársa, ezért fordulta segítségért a helyi laphoz. Ahogy a sonline.hu írja, a szomszédjukban lévő ingatlan egy melléképületének cserepei közé költöztek a darazsak. Amikor ideje engedte, a férfi közel száz darazsat számolt össze a kritikus terület közelében. A jelen lévő darazsak miatt az udvaron sem mernek tartózkodni, még a gyümölcsöt sem tudták összeszedni a télre a rovarok miatt.

Ahogy a lap írja, a rokkantnyugdíjas férfi felhívta a katasztrófavédelmet, tőlük azt a tájékoztatást kapta, hogy a darázsirtás nem az ő feladatuk. A férfi és felesége nem kezdtek rovarirtásba, hiszen nem az ő területükön, nem az ő ingatlanukba fészkeltek be a darazsak, és persze nem szakemberek, így nincs jogosultságuk sem a rovarirtáshoz. Ezután a pár a jegyzőhöz fordult, aki küldött egy felszólító levelet a szomszédnak, de ezután sem történt változás.

Nem is egyszerű a darazsak okozta probléma, mert a jogszabály csak a méhtartásról rendelkezik,

- mondta a portálnak a hasonló ügyekről Fülöp László igali jegyző.

A panaszos kérhet birtokvédelmet, és ha bizonyította, hogy igaza van, akkor a birtokháborítót a jegyző kötelezheti, hogy záros határ­időn belül oldja meg a gondot, különben pénzbírsággal sújtható. A másik fél fordulhat ugyan a bírósághoz, de a pénzbírságot akkor is ki kell fizetnie

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

darázs

darázsfészek

darázsirtás

kutas

darázsinvázió

kert