Horror Kutason: rettegnek a szomszédok a darázsinváziótól

HelloVidék   
  Megosztom
Horror Kutason: rettegnek a szomszédok a darázsinváziótól

Darázsinváziótól tartott a kutasi lakos és élettársa, ezért fordulta segítségért a helyi laphoz. Ahogy a sonline.hu írja, a szomszédjukban lévő ingatlan egy melléképületének cserepei közé költöztek a darazsak. Amikor ideje engedte, a férfi közel száz darazsat számolt össze a kritikus terület közelében. A jelen lévő darazsak miatt az udvaron sem mernek tartózkodni, még a gyümölcsöt sem tudták összeszedni a télre a rovarok miatt.

Ahogy a lap írja, a rokkantnyugdíjas férfi felhívta a katasztrófavédelmet, tőlük azt a tájékoztatást kapta, hogy a darázsirtás nem az ő feladatuk. A férfi és felesége nem kezdtek rovarirtásba, hiszen nem az ő területükön, nem az ő ingatlanukba fészkeltek be a darazsak, és persze nem szakemberek, így nincs jogosultságuk sem a rovarirtáshoz. Ezután a pár a jegyzőhöz fordult, aki küldött egy felszólító levelet a szomszédnak, de ezután sem történt változás.

Nem is egyszerű a darazsak okozta probléma, mert a jogszabály csak a méhtartásról rendelkezik,

- mondta a portálnak a hasonló ügyekről Fülöp László igali jegyző.

A panaszos kérhet birtokvédelmet, és ha bizonyította, hogy igaza van, akkor a birtokháborítót a jegyző kötelezheti, hogy záros határ­időn belül oldja meg a gondot, különben pénzbírsággal sújtható. A másik fél fordulhat ugyan a bírósághoz, de a pénzbírságot akkor is ki kell fizetnie

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

darázs

darázsfészek

darázsirtás

kutas

darázsinvázió

kert