Kiadták a figyelmeztetést: brutális esőkre kell készülni

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: brutális esőkre kell készülni

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő estétől növekszik a a zivatarok kialakulási esélye a Dél-Dunántúl irányából. Hogy mi várható a jövőhét elején? Mutatjuk!

Mint írták, hétfőn a nap első feléig több hullámban érkezik csapadék, elszórtan alakulhatnak ki zivatarok az országban, amelyek délnyugat felől északkelet felé haladnak. Ezt követően egy átmeneti csapadékszünet következik, majd dél felől újabb hullám érkezik, amelyből elsősorban a déli és keleti megyékben lehetnek zivatarok, de néhány zivatar a nyugati, délnyugati megyék fölé is besodródhat. Az erősebb zivatarcellákat átmeneti viharos széllökések (~ 60-70 km/h), intenzív csapadék (helyenként >10-20 mm), esetleg jégeső (< 1-2 cm) kísérheti.

Íme, mit mutat az OMSZ térképe a hétfői napra:

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

országos meteorológiai szolgálat

dél-dunántúl

eső

előrejelzés