Kiadták a figyelmeztetést: megbolondul az időjárásunk, ez vár ránk

MTI   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: megbolondul az időjárásunk, ez vár ránk

A következő napokban is gyakran lesz szükség az esernyőkre, délkeleten viszont nyárias lesz a hőmérséklet. Csütörtökön és pénteken is nagy lesz a hőmérsékletbeli különbség az országban. Mindvégig nyugaton, északnyugaton lesz a leghűvösebb, itt 15-17 fok körül alakul a hőmérséklet, ezzel szemben délkeleten 24-25, sőt pénteken 26-27 fokos melegben lesz részünk.

A következő napok időjárását továbbra is a tőlünk nyugatra, északnyugatra örvénylő ciklon határozza meg, melynek előoldalán délnyugat felől több alkalommal is nagy nedvességtartalmú, de viszonylag meleg levegő áramlik fölénk - írta az Időkép.

A meleget azonban nem mindenhol fogjuk érezni

Csütörtökön többfelé, több alkalommal kell számítani eső, záporok, helyenként zivatarok kialakulására. A Dunántúlon az északi-északnyugati, a Dunától keletre és délen a délnyugati szelet kísérhetik élénk, zivatarok környezetében erős lökések. Tág határok között, 14 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Nyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb.

Pénteken is gyakran megnövekszik a felhőzet, és több tájegységünkön is várható eső, zápor, zivatar. Napközben leginkább a lokális csapadék lesz jellemző, reggel és este kiterjedtebb csapadékzónák áztathatják az országot. A szél többfelé élénk lehet. Délutánra 15 és 26 fok közé melegedhet a levegő. Ismét nyugaton, északnyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb.

Szombaton néhol párás, ködös, északon, északkeleten záporos, zivataros lehet a reggel. Délután főként a Dunától keletre fordulhatnak elő további záporok, zivatarok. Változóan felhős időre, 17-23 fokos maximumokra készülhetünk.

Vasárnap a változóan felhős idő mellet kezdetben még elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor. Délután azonban már csak néhol eshet. A nyugatias szél a ország keleti felében élénk, erős lehet. Napközben 18 és 24 fok közötti maximumokra van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időkép

időjárás

előrejelzés