Kiadták a figyelmeztetést, sűrű lesz és tartós: ez okozhat gondokat több megyékben

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést, sűrű lesz és tartós: ez okozhat gondokat több megyékben

Egy biztos, az elkövetkezendő időszakban nem lesz autósbarát az időjárásunk. Ma napközben a köd lassan ritkul, ugyanakkor az ország döntő részén borult, párás idő lesz a jellemző. Holnap aztán jöhet az eső!

Az Időkép friss előrejelzése szerint szerdán napközben az északi, északkeleti tájakon és néhol nyugaton tartósan felhős, ködös maradhat az idő, hosszabb napos időszakokra délen, délnyugaton készülhetünk. A felhős, ködös tájakon helyenként ködszitálás, szitálás, este gyenge eső is előfordulhat. A Dunántúlon élénk, néhol erős széllökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. Délután 7-17 fokot mérhetünk, délen lesz a legmelegebb.

Csütörtökön túlnyomóan felhős, többfelé borult időre számíthatunk, de kezdetben délen még napos idő ígérkezik. Az érkező hidegfront hatására több helyen fordulhat elő eső, zápor, majd délkelet felé távozik a csapadék. Az északnyugatira forduló szelet több helyen kísérhetik élénk, elsősorban a Dunántúlon erős lökések. Hajnalban pára, köd ismét képződhet, 3-9 fokig hűl le a levegő. A csúcshőmérséklet 10 és 16 fok között alakulhat.

Pénteken már a napsütésé lesz a főszerep, változóan felhős idő várható és csak elvétve lehet keleten egy-egy zápor. Az északi, északkeleti szél a Tiszántúlon megélénkül, néhol megerősödik. Hideg lesz a reggel, 1-8 fok várható, de néhol gyenge fagy is lehet. Napközben 10-15 fokra van kilátás.

Szombaton ismét több lesz a felhő, főként az északi, északkeleti tájakon, de máshol még lehetnek hosszabb napos időszakok. Számottevő csapadék nem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -1, +5 fokig csökkenhet a hőmérséklet, de a hidegebb helyeken ettől hidegebb is lehet. A maximumok 9-15 fok között alakulhatnak. Vasárnap visszatér a szürke, ködös, rétegfelhős idő. Csak helyenként élénkülhet meg a déli szél. Napközben 8-14 fok valószínű.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időkép

előrejelzés

köd

eső