Még nem húzzák le a rolót a kertészek: itt a lista, mit érdemes novemberben ültetni

Agrárszektor   
  Megosztom
Még nem húzzák le a rolót a kertészek: itt a lista, mit érdemes novemberben ültetni

Akad jó néhány olyan zöldség, amely nagyon hamar termőre fordul, így rövid időn belül lehet otthon friss termésünk. Így november közepe felé haladva vigyázzunk arra, hogy inkább cserépben vagy konténerben, melegebb helyen termesszünk zöldséget, még akkor is, ha hamar betakarításra alkalmasak lesznek, hiszen bármikor lehetnek fagyok reggelente. Az Agrárszektor összegyűjtött néhány fajt, amit szinte bármikor elültethetünk az évben, ha hamar szeretnénk saját termést fogyasztani.

Ahogy a portál írja, a türelmetlen kertészek számára is van remény, hiszen jó néhány olyan zöldség és fűszernövény is akad, amely nagyon hamar betakaríthatóvá válik, így rövd időn belül juthatunk friss terméshez. Ráadásul sok olyan faj is található köztük, amelyet még most is termeszthetünk, ha napos, meleg, fagytól védett helyre tesszük. Mik azok, amiket ültethetünk, ha minél hmarabb akarunk termést, sőt, akár még most novemberben is megéri próbálkozni velük?

Itt a lista:

  • Kerti saláta
  • Spenót
  • Cékla
  • Retek
  • Zöldhagyma
  • Zöldborsó
  • Kelkáposzta
  • Cukkini

Milyen feltételek mellett és hogyan teremnek ezek a zöldségek? Melyek azok a fűszernövények, amelyeket szinte bármikor termeszthetsz? Ezekről a lap cikkében tovább olvashatunk, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrarszektor

novemberi kerti munkák

novemberi vetés

veteményezés