Kész őrület, fél havi eső esett egyetlen nap alatt: de mi lesz a hétvégi folytatásban?

HelloVidék   
  Megosztom
Kész őrület, fél havi eső esett egyetlen nap alatt:  de mi lesz a hétvégi folytatásban?

A szezon első havazása mellett jócskán jutott esőből is a tegnapi napon. De mi lesz a folytatásban, zimankós, hideg hétvégére számíthatunk, vagy végre kisüt a nap is?

Hazánkban a novemberi átlagos havi csapadékösszeg 50 mm körül van, a mostani mediterrán ciklon az Inárcs - Kunhegyes - Debrecen szélesebb sávjában ennek mintegy felét-harmadát hagyta maga után az elmúlt 24 órában, volt, ahol 20 mm-nél is több esett. A tegnapi nap megláthattuk a szezon első hópelyheit is, Miskolcon például esett a hó - írta az Időkép.

A legkevesebb ezúttal északnyugaton, illetve az északi határszélen esett, de nem sok olyan pont volt az országban, ahol a mai napon üresen maradtak a csapadékmérők.

A folytatásban sem lesz sok köszönet

Szombaton reggelre kelet felé távozik a csapadék, de eleinte északkeleten még kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat. Nyugaton hajnalban sűrű köd, rétegfelhőzet képződhet. Délelőtt átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, de délután újabb mediterrán ciklon érkezik, dél felől ismét csapadékmező éri el hazánkat, mely jellemzően eső, de a magasabb területeken hózápor formájában is hullhat. Hajnalban -4, +5, délután -1, +10 fok várható. Északkeleten lesz hidegebb, délnyugaton enyhébb az idő.

Vasárnap több helyen indulhat esősen a reggel, a Dunántúlon néhol vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Az északias szél délen, délkeleten élénk lehet. Hajnalban -3, +5, napközben 4-8 fok várható.

Hétfőn végre átmeneti szünet következik a csapadékban: nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Reggel északnyugaton és délkeleten előfordulhat még gyenge eső, zápor. Hajnalban sokfelé fog fagyni, több helyen pára, köd is képződhet. Kora délután a mérsékelt szélben 5-10 fok várható - írta az Időkép.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eső

havazás

időjárás