Sokezer vadlúd közé tévedt a róka: látványos videón a nem mindennapi kaland

HelloVidék   
  Megosztom
Sokezer vadlúd közé tévedt a róka: látványos videón a nem mindennapi kaland

Nem semmi felvétel készült arról, amint egy róka vadászott, sok ezer vadlúd gyűrűjében a tatai Öreg-tónál. Nézzétek csak a lesi videót! Jelenleg egyébként több mint 40 ezer vadlúd tartózkodik az egyik legszebb hazai tavunknál.

Az idei évben sem maradunk róka-látogatás nélkül A vadludak éjjeli pihenése közben egy "ravaszdi" próbálkozott könnyű zsákmányszerzéssel, ám végül csalódnia kellett. A pórul járt róka végül némi kagylóval vigasztalódott

- adta hírül a Tatai Vadlúd Sokadalom oldala.

A róka a vadludak éjjeli pihenése közben próbálkozott könnyű zsákmányszerzéssel, de végül csalódnia kellett, és végül némi kagylóval vigasztalódott a felvételek tanúsága szerint.

A tatai Öreg-tó körül szerveződő fesztivál honpalján már közölték azt a hírt is, hogy csütörtökön lezajlott az Országos Vadlúd Szinkron! Az országos eredményekre még várni kell, de a tatai számok már megvannak:

  • ÖREG-TÓ: vadlúd, ebből
    41 900 nagy lilik
    80 nyári lúd
    2 tundralúd
    18 vörösnyakú lúd
    1 apácalúd
    1 örvös lúd
    1 kis lilik
  • FERENCMAJORI-HALASTAVAK: vadlúd, ebből
    6247 nagy lilik
    2 tundralúd
    6 vörösnyakú lúd
    4 kis lilik
    1 apácalúd

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

róka

vadászat

tatai öreg-tó