Folytatódik az életveszélyes időjárás: 11 megyénkre adtak ki figyelmeztetést

HelloVidék   
  Megosztom
Folytatódik az életveszélyes időjárás: 11 megyénkre adtak ki figyelmeztetést

Az esti órákban az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az éjféli óráktól északnyugat felől egyre nagyobb területen szakadhat fel a felhőtakaró, hajnalban azonban ismét terjeszkedhet a köd, illetve a rétegfelhőzet. Ezek zsugorodását követően szerdán napközben egyre többfelé süthet ki legalább rövid időre a nap, majd a nap második felében északnyugatról melegfronthoz kapcsolódó felhőzet húzódik fölénk, tartós, sűrű ködre van kilátás, 11 megyében él a veszélyjelzés.

Az esti órákban az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az éjféli óráktól északnyugat felől egyre nagyobb területen szakadhat fel a felhőtakaró, hajnalban azonban ismét terjeszkedhet a köd, illetve a rétegfelhőzet. Ezek zsugorodását követően szerdán napközben egyre többfelé süthet ki legalább rövid időre a nap, majd a nap második felében északnyugatról melegfronthoz kapcsolódó felhőzet húzódik fölénk, tartós, sűrű ködre van kilátás, 11 megyében él a veszélyjelzés, figyelmeztet az Országos meteorológiai Szolgálat.

A köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon szitálás nem kizárt, emellett a frontális felhőrendszerekből ma este és holnap a nap második felében fordulhat elő gyenge eső. Éjjel jobbára mérsékelt marad az északnyugati szél, amely szerdán egyre többfelé délnyugatira, délire fordul, és az esti órákban már nagyobb területen kísérik élénk, erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, délnyugaton ennél melegebb is lehet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás-előrejelzés

országos meteorológiai szolgálat

köd

veszélyjelzés