Ezt a legtöbb hobbikertész nem tudja: így pusztulhatnak sorra ki a növényeink

Agrárszektor   
  Megosztom
Ezt a legtöbb hobbikertész nem tudja: így pusztulhatnak sorra ki a növényeink

Rengeteg helyen lehet olvasni arról, hogy a kávézacc milyen jót tesz a növényeknek, sokan nem tudják azonban, hogy nem szabad mindenre ész nélkül rászórni. A kávéval ugyanis komoly pusztítást is végezhetünk, ha nem a megfelelő növényeknél használjuk, illetve, ha túl nagy mennyiséget alkalmazunk belőle. A kávézacc savas kémhatása nem minden növény számára ideális, ezért összegyűjtöttük, melyek azok a növények, amelyek meghálálják, és melyek azok, amelyekre soha ne szórjunk kávézaccot.

Ahogy az Agrárszektor írja, a kávézaccal rengeteg hasznos tápanyaghoz juttathatjuk a növényeinket, ráadásul hígított formában még a kávét magát is használhatjuk. Nem mindegy azonban, hogy mennyi kávét juttatunk ki a növény köré, ahogy az sem, hogy mely növényeknél alkalmazzuk ezt a trükköt. A kávézacc nagyon jó hatással van a savas termőközeget kedvelő növényekre, hiszen kiváló nitrogénforrás, emellett segíti a talajban lévő hasznos mikroorganizmusok szaporodását. Viszont vannak olyan növények, melyeket akár ki is pusztíthat.

Mely növényekre soha ne tegyünk kávézaccot?

Nagyon sok olyan növény van, amely nem bírja a túlzottan savas talajt, és ilyenkor lelassul vagy teljesen megáll a növekedése, végső esetben pedig teljesen elpusztul. Ezeknek a növényeknek soha, semmilyen formában ne adjunk kávét, mert könnyen végzetes lehet számukra. Ilyen például

Milyen növények kedvelik igazán, ha kávézaccal gondoskodunk róluk? Hogyan használjuk a kávét a növényeken? Erről többet a portál cikkében olvashatunk, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kávézacc

kávé

szobanövény gondozás

szobanövény

gondozás

kertészkedés