Kiadták a figyelmeztető előrejelzést: mutatjuk, hol várható havazás, eső

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztető előrejelzést: mutatjuk, hol várható havazás, eső

Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint délnyugat felől újabb hullámokban érkeznek a csapadékzónák, szerda reggelig az északkeleti, északi tájakon van nagyobb esély területi átlagban is 20 mm-t meghaladó 24 órás csapadékösszegre.


 

Mint írták, késő este, szerdára virradó éjszaka elsősorban a déli országrészben, Dél-Alföldön van esély zivatar kialakulására, ekkor Békésben, Csongrádban zivatargócoktól függetlenül is előfordulhatnak > 60-70 km/h-s széllökések. Az intenzív záporos, zivataros gócokat pedig akár > 70-80 km-s lökések is kísérhetik.

Hozzátették, az eső mellett elsősorban inkább csak a magasabb hegyekben fordulhat elő gyenge havazás, időszakos halmazállapot váltás. A hegyvidéki tájakon (újabb) néhány centiméternyi vizes, tapadó hó hullhat, amely olvadni fog.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

hóesés

országos meteorológiai szolgálat