Figyelem, sarkvidéki hideg közeleg: 110-120 km/órás orkánerejű szélvihar is tombolhat

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, sarkvidéki hideg közeleg: 110-120 km/órás orkánerejű szélvihar is tombolhat

Sajnos könnyedén károkat okozhat az erősen viharos erejű szél, a Balatonon akár másfél méteres hullámok is korbácsolódhatnak - írta az Időkép.

Az előrejelzések szerint éjjel megérkezik a melegfrontot követő hidegfront, az északira-északnyugatira forduló szél egyre többfelé viharossá fokozódik, sarkvidéki erdetű légtömeg tör be hazánkba. A legnagyobb szélre a Dunántúlon kell számítani, itt többfelé a 100 km/órát is meghaladhatja a legerősebb széllökések sebessége, de kiemeleten

A közel orkánerejű szél sajnos cserepeket sodorhat le, tetőszerkezeteket bonthat meg, illetve nagyobb faágakat törhet le, ha tehetjük semmiképp ne parkoljunk fa alá, sőt inkább maradjunk otthon!

A Balatonon akár másfél méteres hullámokat is korbácsolhat a szél, a déli partra kicsapott víz az érkező fagyos levegővel karöltve a késő délutáni óráktól jégbe fagyaszthatja a part menti növényeket, tereptárgyakat.

A Dunától keletre is viharos lesz a szél, itt 60-80, északkeleten néhol 80-90 km/órás széllökésekkel tör be észak felől a hideg, fagyos levegő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

szélvihar