Észbontó cukiság született: pirók bébibumm a vidéki állatkertben + fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Észbontó cukiság született: pirók bébibumm a vidéki állatkertben + fotók

Kezdetét vette a tavaszi bébibumm a debreceni vadasparkban, ahol március 8-án újabb egészséges utód jött világra a hortobágyi gyökerekkel rendelkező magyar szürkemarha-családban.

A születésnapjára eső névnap szerint Zoltán névre keresztelt életerős kis bikaborjú kitűnő étvágynak örvend, és egyre nagyobb kíváncsisággal fedezi fel környezetét, bár még sok időt tölt pihenéssel anyja gondoskodása mellett. Érdekesség, hogy fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre.

A Zoo Debrecennek szívügye az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számára a magyar szürkemarha, amely ikonikus küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és máig jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel. A Park munkatársainak és látogatóinak nagy örömére a debreceni tenyészcsapatban évről évre születnek új utódok a késő téli és kora tavaszi időszakban.

Címlapfotó, képek: Zoo Debrecen

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

állatkert

bébiboom

zoo