Csak óvatosan a kirándulásokkal: több megyére adtak ki riasztás, eső és jég is jöhet

HelloVidék   
  Megosztom
Csak óvatosan a kirándulásokkal: több megyére adtak ki riasztás, eső és jég is jöhet

Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat írja előrejelzésében, ma elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati részein valamint az északkeleti harmadban alakulhatnak ki helyenként zivatarok. A legerősebb gócokat intenzív csapadék (10-20 mm), viharos széllökés (>70 km/h), esetleg apró szemű jég kísérheti.

Az előrejelzésük szerint, az ország déli, délkeleti, majd keleti felén felhősebb lesz az ég, másutt fátyol- és gomolyfelhők zavarják majd a napsütést. Reggel a déli, délkeleti határszélen gyenge eső még eshet, napközben pedig elszórtan alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél a középső országrészben megélénkül, főleg záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű. Késő este 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.
Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Mi várható vasárnap?

A Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon lehetnek felhősebb körzetek, másutt gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Néhol pára-, illetve ködfoltok is képződhetnek. Helyenként kisebb zápor előfordulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkülhet, de alapvetően mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

zivatar

vihar

viharos szél

jég