Húsvétkor mehetünk szánkózni? Kiderült végre, meddig marad velük a cudar tél

HelloVidék   
  Megosztom
Húsvétkor mehetünk szánkózni? Kiderült végre, meddig marad velük a cudar tél

Még mindig nem tágít a fölénk visszapörgő ciklon - írta nagypéntek reggelén az Időkép. Délelőtt még számítani lehet havazásra, de fokozatosan csökkenni fog majd az erőssége, intenzitása; elsősorban az északkeleti régiókban, valamint a hegyekben várható további megmaradó hó, az Északi-középhegység is fehérbe öltözhet. Holnapra viszont már mindenütt olvadni fog.


 

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken északkelet felől sokfelé kialakulhat eső, helyenként havas eső, kezdetben északon és északkeleten havazás is. Legkésőbb a délnyugati tájakra érkezik meg csapadék. A Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk, erős lehet az északnyugati szél. Hajnalban -3 és +3 fok közötti minimumokra van kilátás. Napközben 2 és 12 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékeket.

Szombaton a felhős, borongós időben többfelé várható eső, zápor, de kezdetben északon és északkeleten havas eső, illetve hószállingózás is előfordulhat. Csak néhol lehet élénk a szél. Reggel -3 és +4, délután 6 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap gyakran takarhatják felhők a napot, és helyenként átmenetileg kisebb eső, zápor is kialakulhat. Nyugaton élénk lehet az északias szél. Enyhül az idő, napközben már 9-15 fokot mutathatnak a hőmérők.

Húsvéthétfőn naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, helyenként eső, zápor továbbra is kialakulhat. A Dunántúlon sokfelé megerősödhet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 17 fok között alakulhat. Kedden kora tavaszias időben lehet részünk, de délután a Dunántúlon és a középső tájakon szükség lehet az esernyőkre.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés időkép