Rengeteg az árva kisróka ezen a magyar vidéken: ezt tegyük, ha találkozunk velük

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg az árva kisróka ezen a magyar vidéken: ezt tegyük, ha találkozunk velük

Tavasszal rengeteg a rókakölyök, és sajnos sokan akadnak közöttük, akik valamilyen okból idő előtt árván maradnak. Ilyenkor a túlélési esélyük viszonylag csekély, ám a Rókales Alapítvány vezetője adott néhány tanácsot, hogy mi az, amit megtehetünk a kis ravaszdik életéért, írja a nool.hu.

A rókák fialása tavasszal zajlik, ebben az időszakban tehát már sokfelé találkozhatunk rókakölykökkel. Sajnos gyakran előfordul, hogy ezek a kisállatok idő előtt árván maradnak, szüleikkel a vadász puskája, a mérgezés vagy a becsapdázás végez sok esetben. Kurunczi Norbert, a balatonőszödi Rókales Alapítvány vezetője erején felül igyekszik esélyt adni a túlélésre az ilyen csöppségeknek, akiket miután felnevel, természetesen visszaenged majd a természetbe.

Hasznos tanácsként mondja el mindazoknak, akik hasonló, rossz sorsú rókákra bukkannak, hogy kecsketejjel vagy tápszerrel táplálják őket, tehéntejjel semmiképp se etessék a kisrókákat, és kérjék egy mentéssel foglalkozó alapítvány támogatását.

Kurunczi Norbert hosszú évek óta foglalkozik a vörösbundásokkal, megmentésük érdekében minden létező követ megmozgat, emellett szeretné tudatosítani azt is az emberekben, hogy bár a rókák vadállatok, szerepük van az állatvilágban, nem kell elpusztítani őket. Mottója úgy hangzik: „ember és róka békében élhet egymás mellett”.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

róka

rókales alapítvány

kisrókák

kurunczi norbert

mentés