Nem csillapodik az időjárás: van olyan település, ahol 100 milliméternél is több eső esett

MTI   
  Megosztom
Nem csillapodik az időjárás: van olyan település, ahol 100 milliméternél is több eső esett

Az elmúlt egy hét alatt 100 milliméternél több eső esett Sellyén és a Bakonyban - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán szerdán.

Közölték: csak az elmúlt egy hétben a Tiszától nyugatra szinte mindenütt 50 milliméter fölött alakult a lehullott csapadék mennyisége, de néhány állomáson ez a mérték már 100 milliméter körüli vagy meghaladja azt.

Hozzátették: a május az egyik legcsapadékosabb hónap a sok éves átlag alapján, országos átlagban 60 milliméter körüli átlagos csapadékkal. Megjegyezték: idén bőven az átlagosnál több eső fog esni májusban, de közel sem kiugróan sok, egyelőre az idei május nincs az évszázad tíz legcsapadékosabb májusa között.

A meteorológiai szolgálat szerint szerdán és csütörtökön még eshet az eső, de a hétvégétől inkább már csak helyenként tarkíthatják futó záporok, zivatarok az időjárást, és jelentősen melegszik is péntektől az idő. A bejegyzéshez készített infografika szerint az elmúlt hét napban Sellyén 109,9 milliméter eső esett, Szentkirályszabadja repülőtéren pedig 101,7 millimétert mértek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csapadék

eső

esőzés

sellye

bakony

országos meteorológiai szolgálat