Kiadták mára is a figyelmeztetést: hiába süt hétágra a nap, mutatjuk, hol van esély jégesőre

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták mára is a figyelmeztetést: hiába süt hétágra a nap, mutatjuk, hol van esély jégesőre

Hétfőn általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Elszórt jelleggel várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön készülhetünk záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel kísért zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon többfelé élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 8 és 16, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Kedden a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és többfelé kialakulhat időnként zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Sokfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között alakulhat.

Szerdán nyugaton, északnyugaton és északon számíthatunk több napsütésre, máshol erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a keleti-északkeleti szelet. Délutánra 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön és pénteken is napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és időnként zápor, zivatar továbbra is előfordulhat több tájegységünkön is. A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Helyenként párás, ködös lehet a reggel. Délutánonként 24 és 30 fok közötti maximumokra van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés