Az egész országra kiadták a figyelmeztetést: ma is lesz minden, felhőszakadás, jég, villámárvíz

HelloVidék   
  Megosztom
Az egész országra kiadták a figyelmeztetést: ma is lesz minden, felhőszakadás, jég, villámárvíz

Ma sem ússzuk meg eső nélkül. Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat írja közleményében, változatlanul országszerte alkalmasak lesznek a légköri feltételek zivatarok kialakulásához, egy adott pont felett akár több alkalommal is előfordulhatnak, és ezúttal az előttünk álló éjszaka sem csökken határozottan a számosságuk.

Mint írták, a zivatarokhoz tartozó fő kísérőjelenség továbbra is a felhőszakadás lesz. Ennek a Nyugat-Dunántúlon van valamivel alacsonyabb valószínűsége pénteken, másutt szinte bárhol előfordulhat az időszak végéig.

Rövid idő alatt 25-50, kisebb körzetekben akár 50 mm-t meghaladó mennyiség gyűlhet össze, utóbbira (illetve villámárvízre) elsősorban az Északi-középhegység tágabb környezetében (másodsorban ma este, éjjel az Alföld középső és nyugati részén) a legkedvezőbbek a feltételek. Átmeneti szélerősödés, kisméretű jég sem kizárt a zivatarok környezetében, de nem ez lesz a jellemző.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

jégeső

zivatar

villámárvíz

országos meteorológiai szolgálat

felhőszakadás