Enyveskezű látogatók: nyoma veszett a temető új kovácsoltvas kerítésének

HelloVidék   
  Megosztom
Enyveskezű látogatók: nyoma veszett a temető új kovácsoltvas kerítésének

Péntekre virradóra ismeretlenek leszerelték legalább száz méter hosszan az egerlövői temető kovácsoltvas kerítését. Tavaly fejezték be a munkát, ahol új kerítést kapott az egerlövői református templom. Ami úgy, ahogy van eltűnt, csak a beton lábazat és az oszlopok maradtak - írja a Boon.hu.

Gordos Attila, Egerlövő református lelkipásztora a lapnak azt mondta, hogy szervezetten lophatták el, megnézték előre, hogy könnyen el lehet vinni, ugyanis csavaros kötéssel rögzítették a kerítést. Lehetett volna hegeszteni is, de nem feltételezték, hogy a temetőről lecsavarozza valaki a kerítés tábláit.

Éjjel 12 óra körül jött egy személy-, aztán egy teherautó. Kiszálltak, lecsavarozták az elemeket, a csavarokat kiszedték, majd kiállt a teherautó és feldobálták rá a kerítést, majd távoztak. Vannak információik, hogy milyen járműveket használtak, és merre mentek.

A lelkipásztor elmondta, hogy hosszú évekig gyűjtötték a pénzt, még adakozást is hirdettek, hogy meglehessen az új kerítés.

Amit elloptak csak vas. Értéke 1,2 millió forint, de ebben ott van az adakozók lélekből, szívből jövő adománya. Azt mondanám annak, aki elvitte, vagy hozza vissza, vagy jelezze, hol találjuk meg. Aki megvásárolná, ne tegye, mert nem lesz rajta áldás

- mondta a lapnak.

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

belföld

kerítés

temető

egerlövő

lopás