Kiderült, mennyire biztonságosak a magyar települések

MTI   
  Megosztom
Kiderült, mennyire biztonságosak a magyar települések

Az emberek túlnyomó része biztonságban érzi magát településén - derült ki egy szeptemberi felmérésből.

Garamvölgyi László dandártábornok, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsának kommunikációs igazgatója elmondta: a Belügyminisztérium megrendelésére a Századég Alapítvány végzett reprezentatív közvélemény-kutatást a felnőttek körében a rendvédelemről és a közbiztonságról.

Arra a kérdésre, hogy a válaszadó mennyire érzi magát biztonságban saját településén, az interjúalanyok 42 százaléka válaszolta azt, hogy teljes mértékben, 50 százalék pedig azt, hogy inkább érzi magát biztonságban, mint nem, tehát

a válaszadók 92 százaléka inkább biztonságban érzi magát településén

- ismertette a felmérés eredményét.

Mint mondta, a válaszadók a közvetlen lakókörnyezet biztonságát még pozitívabban értékelték, mert a kutatás szerint a megkérdezettek 56,3 százaléka érzi magát teljes biztonságban, további 38,5 százalék pedig inkább igen, mint nem.

A dandártábornok hozzátette: az ország közbiztonságával kapcsolatos kérdést 1-5 közötti skálán lehetett osztályozni a kutatásban. A megkérdezett felnőtt lakosság 42,4 százaléka jó osztályzatot adott, 3,8 pedig kiválót az ország közbiztonságára. Közepesre a megkérdezettek 46 százaléka értékelte a közbiztonságot. A Magyar Rendőrség munkáját a válaszadók 50,9 százaléka értékelte jónak, 10,1 százalékuk pedig kiválónak, és mindössze 30,5 gondolta közepesnek.

Mint mondta, elvitathatatlan a bűnmegelőzés közösségteremtő társadalomlélektani szerepe, és beigazolódni látszik, hogy az állampolgárok képesek és tettre készek közvetlen biztonságuk érdekében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

közbiztonság

biztonság

otthon

település