Az erdőgazdaságok idén is segítenek: biztosított a szociális tűzifa mennyisége

MTI   
  Megosztom
Az erdőgazdaságok idén is segítenek: biztosított a szociális tűzifa mennyisége

A 22 állami erdőgazdaság évek óta változatlan feltételekkel teszi lehetővé a pályázó önkormányzatok számára a szociális tűzifához jutást. A piaci árakhoz képest az állami erdőgazdaságok jelentős kedvezménnyel adják a szociális tűzifát az érintett önkormányzatoknak a Belügyminisztérium által engedélyezett forrás erejéig. A szociális célú tüzelőanyag programban az 2018-19-es fűtési szezonban 2320 kistelepülés rászoruló lakosai részesültek ingyenes tüzelőanyag támogatásban, összesen közel 4 milliárd forintértékben.

A 22 állami erdőgazdaság az összes hazai erdőterület mintegy felén, közel 1,1 millió hektáron gazdálkodik. Az általuk kitermelt tűzifa-alapanyag mennyisége 2014 óta nem csökkent. A programra nem csak az állami erdőgazdaságoknál biztosított a fűtéshez szükséges alapanyag, azt bárhol megvásárolhatja az adott önkormányzat. Mind az alapanyag, mind a program finanszírozása, együttműködésben történik a Belügyminisztériummal, így az idei télen sincs veszélyben. Az állami erdőgazdaságok idén is ki tudják szolgálni a szociális tűzifa programra pályázó önkormányzatok igényeit.

A szociális tűzifaprogramban tölgy, cser, bükk és akác fafajok kerülnek előtérbe. Minden esetben legalább fél év száradás után biztosítják az erdőgazdaságok az igényelt mennyiségeket az önkormányzatok számára.

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tüzifa

erdőgazdaság

szociális juttatás

fűtés

fűtésszezon