Az erdőgazdaságok idén is segítenek: biztosított a szociális tűzifa mennyisége

MTI   
  Megosztom
Az erdőgazdaságok idén is segítenek: biztosított a szociális tűzifa mennyisége

A 22 állami erdőgazdaság évek óta változatlan feltételekkel teszi lehetővé a pályázó önkormányzatok számára a szociális tűzifához jutást. A piaci árakhoz képest az állami erdőgazdaságok jelentős kedvezménnyel adják a szociális tűzifát az érintett önkormányzatoknak a Belügyminisztérium által engedélyezett forrás erejéig. A szociális célú tüzelőanyag programban az 2018-19-es fűtési szezonban 2320 kistelepülés rászoruló lakosai részesültek ingyenes tüzelőanyag támogatásban, összesen közel 4 milliárd forintértékben.

A 22 állami erdőgazdaság az összes hazai erdőterület mintegy felén, közel 1,1 millió hektáron gazdálkodik. Az általuk kitermelt tűzifa-alapanyag mennyisége 2014 óta nem csökkent. A programra nem csak az állami erdőgazdaságoknál biztosított a fűtéshez szükséges alapanyag, azt bárhol megvásárolhatja az adott önkormányzat. Mind az alapanyag, mind a program finanszírozása, együttműködésben történik a Belügyminisztériummal, így az idei télen sincs veszélyben. Az állami erdőgazdaságok idén is ki tudják szolgálni a szociális tűzifa programra pályázó önkormányzatok igényeit.

A szociális tűzifaprogramban tölgy, cser, bükk és akác fafajok kerülnek előtérbe. Minden esetben legalább fél év száradás után biztosítják az erdőgazdaságok az igényelt mennyiségeket az önkormányzatok számára.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tüzifa

erdőgazdaság

szociális juttatás

fűtés

fűtésszezon