Az erdőgazdaságok idén is segítenek: biztosított a szociális tűzifa mennyisége

MTI   
  Megosztom
Az erdőgazdaságok idén is segítenek: biztosított a szociális tűzifa mennyisége

A 22 állami erdőgazdaság évek óta változatlan feltételekkel teszi lehetővé a pályázó önkormányzatok számára a szociális tűzifához jutást. A piaci árakhoz képest az állami erdőgazdaságok jelentős kedvezménnyel adják a szociális tűzifát az érintett önkormányzatoknak a Belügyminisztérium által engedélyezett forrás erejéig. A szociális célú tüzelőanyag programban az 2018-19-es fűtési szezonban 2320 kistelepülés rászoruló lakosai részesültek ingyenes tüzelőanyag támogatásban, összesen közel 4 milliárd forintértékben.

A 22 állami erdőgazdaság az összes hazai erdőterület mintegy felén, közel 1,1 millió hektáron gazdálkodik. Az általuk kitermelt tűzifa-alapanyag mennyisége 2014 óta nem csökkent. A programra nem csak az állami erdőgazdaságoknál biztosított a fűtéshez szükséges alapanyag, azt bárhol megvásárolhatja az adott önkormányzat. Mind az alapanyag, mind a program finanszírozása, együttműködésben történik a Belügyminisztériummal, így az idei télen sincs veszélyben. Az állami erdőgazdaságok idén is ki tudják szolgálni a szociális tűzifa programra pályázó önkormányzatok igényeit.

A szociális tűzifaprogramban tölgy, cser, bükk és akác fafajok kerülnek előtérbe. Minden esetben legalább fél év száradás után biztosítják az erdőgazdaságok az igényelt mennyiségeket az önkormányzatok számára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tüzifa

erdőgazdaság

szociális juttatás

fűtés

fűtésszezon