Mindenkinek jutni fog: tűzifa kiszállítás az Ipoly Erdőnél

HelloVidék   
  Megosztom
Mindenkinek jutni fog: tűzifa kiszállítás az Ipoly Erdőnél

Az Ipoly Erdő Zrt. működési területén idén 99 települést lát el a szociális tűzifa program keretében tűzifával, az érintett önkormányzatok összesen több mint 10 ezer köbméter tűzifát igényeltek. Az erdőgazdaság ennek a mennyiségnek a kétharmadát már kiszállította, és az ünnepek előtt még több helyre igyekszik eljuttatni a fűtéshez szükséges tűzifát.

Az Ipoly Erdő Zrt. 2018-ban is változatlan feltételekkel, a piaci árhoz képest nagy kedvezménnyel adja a szociális tűzifát a sikeresen pályázó önkormányzatoknak. A szociális tűzifa programba csak kemény lombos fafajok kerülnek az erdőgazdaságnál, mint például akác, cser, bükk vagy tölgy - derül ki az Ipoly Erdő Zrt. közleményéből.

A korábbi évekhez hasonló az igényt benyújtó települések száma, ám a támogatás által megvásárolt szociális tűzifa mennyisége közel a duplájára nőtt. Decemberben megérkezett az igazi tél, ezért az erdőgazdaság a lehető leggyorsabban szolgálja ki az önkormányzatokat.

Az erdőgazdaság 64 ezer hektár erdőterületen folytat tartamos erdőgazdálkodást, évente közel 100 ezer köbméter tűzifát termel ki, ez a mennyiség évek óta változatlan. Az Ipoly Erdő idén is ki tudja szolgálni az összes hozzá forduló önkormányzatot, aki a rendelkezésére álló támogatási keretből szociális tűzifát szeretne vásárolni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tüzifa

tél

fűtés

erdőgazdaság