Jön az újabb roham: soha nem látott drágulásnak indulhatnak a lakások

HelloVidék   
  Megosztom
Jön az újabb roham: soha nem látott drágulásnak indulhatnak a lakások

Júliustól igazi rohamra számítanak az ingatlanosok a megújuló CSOK miatt. A kedvezményesen felvehető hitel növekedésével viszont várhatóan tovább drágulnak a lakásárak. A hitelszakértő a hivatalos törvény megszületéséig további szabályozásokra számít - írja az atv.hu.

Júliustól használt lakásokra is fel lehet venni a CSOk-ot, a 10 milliós kamattámogatott kölcsön pedig a kétgyermekes családoknak is fog járni.

Egy gyermeknek a megszületése és a felnevelése az egy sokkal komplexebb dolog, mintsem egy egyszeri hitelfelvétel, amit most itt hirtelen eldöntünk

- mondta Erdősi Éva, a Hitelsikerek.hu szakértője, aki arra számít, hogy mire a törvény megszületik, további változások fognak történni.

Én érdeklődve várom, hogy ez a 10 millió forint, ami most úgy tűnik, hogy a bőség kosara és bárki belenyúlhat és kiveheti, ez majd mikor kerül úgy szabályozásra, hogy akkor mindenkinek kicsit megnyúlik az arca és mégsem lesz olyan kerek ez a labda, mint amilyennek látszik

- fejtette ki a szakértő. Kiderült, hogy az ingatlan.com-nál júliustól hatalmas rohamra számítanak, ugyanis akkor fog érvénybe lépni a megemelt CSOK. Számításaik szerint 15-20 négyzetméterrel nagyobb lakások fognak pörögni a fővárosban, de a vidéki megyeszékhelyeken akár 30 négyzetméterrel nagyobb ingatlanhoz is juthatnak a családok.

Mivel ez több mint 300 ezer családot érinthet, ezért a használt lakáson tapasztalható kereslet megugorhat a későbbiekben, ez főleg a nagyobb alapterületű, legalább 50 négyzetméteres lakások árát drágíthatja meg leginkább

- osztotta meg Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az ATV-vel. A szakértő szerint a kisebb lakások ára is drágulásnak fog indulni.

Első házasulandó nők ugye kedvezményes, sőt kamatmentes hitelt is kapnak 10 millió forintig, ami szabad felhasználású, tehát szintén lehet lakáscélra használni, ez már egy picit bővíti a felhasználási kört és akár a lakástípusoknak a körét is

- árulta el Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője, aki szerint életszerű döntés, hogy a CSOK új szabályai szerint megszűnjön a 35 millió forintos értékhatár, ugyanis Budapesten már ennyibe kerül egy átlagos 50 négyzetméteres lakás is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lakás

otthon

ingatlan

drágulás

gazdaság