Jön az iCsekk: hamarosan mobilon fizethetjük a helyi adókat

HelloVidék   
  Megosztom
Jön az iCsekk: hamarosan mobilon fizethetjük a helyi adókat

A közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók és egyéb szolgáltatók számlái mellett márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül.

A közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók és egyéb szolgáltatók számlái mellett márciustól már helyi adók is befizethetők az iCsekk mobilfizetési szolgáltatáson keresztül - olvasható a Díjnet közleményében.

Időt és pénzt spórolhatunk a netes fizetéssel

Akár 11 féle adónemet, illetve pótlékot, így például a kirótt kommunális-, gépjármű-, építmény, telek-, vagy éppen az esedékes iparűzési adót is befizethetik elektronikusan a Díjnet mobilfizetési szolgáltatásához csatlakozó önkormányzatok állampolgárai és vállalkozásai.

Az új szolgáltatáshoz az országban elsőként Kiskunhalas és Hódmezővásárhely városok önkormányzatai csatlakoztak. A halasi polgárok már az idei első, márciusi adófizetési periódusban is befizethetik a különféle adónemeket elektronikusan. A Díjnet szolgáltatásához már csatlakozott két önkormányzatot a közeljövőben tucatnyi további helyhatóság követheti.

Az eddigi papíralapú adófizetést a független e-számlakezelő rendszer, a Díjnet iCsekk néven futó fizetési megoldása váltja majd ki. Az ügyfél néhány gombnyomással az önkormányzattól kapott adóegyenleg-értesítőn feltüntetett QR-kódot leolvasva, mobiltelefonja segítségével tetszőleges helyen és időben fizetheti be adóját.

Csak egy alkalmazásra van szükség

Ehhez le kell töltenie az ingyenes iCsekk alkalmazást, amely iOS és Android készülékeken is elérhető. Az adónemek kiegyenlítésére pedig bármilyen, internetes fizetésre alkalmas bankkártya vagy hitelkártya felhasználható.

Az önkormányzatok döntése alapján kezdetben az ügyfeleknek lehetőségük lesz arra, hogy közterheiket hagyományos módon, csekken, vagy személyesen fizessék be. A szolgáltatást bevezető önkormányzatok emellett maguk határozhatnak arról, mely adók fizetését szeretnék a mobilalkalmazáson keresztül lehetővé tenni a településük lakói számára.

Fontos mérföldkő az önkormányzatok megjelenése az e-számlafizetési szolgáltatások területén. A korszerű fizetési módszerek már rövidebb távon is jelentős költségmegtakarítást eredményeznek a helyhatóságok számára, miközben az egyszerű fizetési lehetőség miatt a kinnlevőségek összege is érezhetően csökkenthető.

Jelenleg is több száz önkormányzattal folynak tárgyalásokat a rendszerhez történő csatlakozásról, és már a közeljövőben számos további település, illetve budapesti kerület lakóinak lesz lehetősége a helyi adók egyszerű, elektronikus befizetésére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

icsekk

díjnet icsekk

mobilfizetés

helyi adó

adó