Legyen a te otthonod is virágos település! Itt várják a jelentkezéseket

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Legyen a te otthonod is virágos település! Itt várják a jelentkezéseket

Kiterjesztették a jelentkezők körét: első lépésként az erdélyi települések előtt nyitotta meg kapuit is a 26. Virágos Magyarország környezetszépítő verseny, amelyre a szervezőbizottság és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) május 1-jéig várja a jelentkezéseket.

A verseny célja a kiírás szerint: a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke beszélt az idei változásokról: az idén változik az országhatáron belüli települések versenye is, a kiírás és az értékelés módja.

A korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, a környezettudatos nevelésre, és regionális szinten is díjazzák majd a településeket, így még többen kaphatnak esélyt az elismerésre.

A pályázóknak a felkészülési és bírálati időszakban az országosan elismert kertész, tájépítész, várostervező, környezetvédő és turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűri az értékelés mellett tanácsadást is nyújt.

Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzeti koordinátora ismertette, hogy a szakmai zsűri az idén is kiemelt figyelmet fordít a települések tisztaságára, gondozottságára, a zöldfelületek, közterületek, közintézmények állapotára, és értékelik azt is, hogy milyen programokat szerveznek a közösség zöldügyekben való mozgósításra.

A települési önkormányzatok a www.viragosmagyarorszag.hu oldalon jelentkezhetnek a versenyre, a részvétel díjtalan.

Az európai versenyen az idén a város kategóriában Nagykőrös, falu kategóriában pedig Csemő képviseli Magyarországot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

verseny

felhívás

pályázat

virág

település

város

falu

virágos magyarország

határontúl