Elkészült az egyedülálló, ötmilliárdos áramhálózati beruházás Debrecenben

MTI   
  Megosztom
Elkészült az egyedülálló, ötmilliárdos áramhálózati beruházás Debrecenben

Elkészült az E.ON eddigi legnagyobb magyarországi zöldmezős áramhálózati beruházása, az ötmilliárd forintból megépített transzformátorállomást, és a hozzá kapcsolódó vezetékeket csütörtökön adták át a debreceni déli ipari övezetben.

Egy nagyobb magyarországi város áramellátására alkalmas állomás elsődlegesen az ipari park üzembiztonságát garantálja, de a kapcsolódó beruházásokkal jelentősen javítja a lakosság és a térségben található vállalkozások villamosenergia-ellátását is, mondta el Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója.

A debreceni beruházásnál innovatív, új megoldásokat alkalmaztak, "tiszta, okos és megfizethető" az új rendszer, hangsúlyozta a vezérigazgató hozzátéve, hogy az 58 MVA (megavolt amper) teljesítményű állomás átadásával csaknem másfélszeresére nőtt Debrecen eddigi 120 MVA teljesítményű kapacitás.

A repülőtér melletti déli ipari övezetbe betelepülő vállalkozások a következő tíz évben 10-15 ezer új munkahelyet teremtenek, mondta el Papp László, Debrecen polgármestere.

Jelenleg 700 hektáros területen zajlik ipari infrastruktúra fejlesztés a városban, a munkálatok során az E.ON-t stratégiai partnerének tekinti az önkormányzat, nyilatkozta a polgármester. A BMW autógyárnak is otthont adó észak-nyugati ipari parkban újabb 150 MVA teljesítményű transzformátorállomást építenek az E.ON közreműködésével .

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

áramszolgáltatás

debrecen