Ennyiért vehetsz házat az RTL népszerű sorozatából ismert Pajkaszegen

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyiért vehetsz házat az RTL népszerű sorozatából ismert Pajkaszegen

Szombat esténként látható az RTL Klub-on a Mi kis falunk című sorozat. A bohókás, vidéki életet bemutató film hamar a nézők kedvence lett. Nem meglepő az sem, hogy sokan kerekednek fel, hogy élőben is megnézzék a forgatás helyszínéül szolgáló Pajkaszeget. Mi most annak jártunk utána, mennyiért tudna itt házat venni az, aki beleszeret a filmbéli faluba.

Pajkaszeg neve a legtöbbünknek ismerősen cseng a Mi ki falunk című sorozatból, ám azt kevesen tudják, hogy a település valódi neve Pilisszentlélek. A sorozatnak köszönhetően sok kíváncsi néző indult útnak, hogy szemügyre vegye a valóságban is az alig 300 fős zsákfalucskát, a Pilis és Visegrádi- hegység festői völgyében.

Ha már tudjuk, milyen néven találhatjuk meg a települést, a közlekedésről is érdemes szót ejteni. Budapest felől, egész pontosan Pomáz irányából csak átszállással, de Esztergomból közvetlenül elérhető busszal is a település. Mivel a járatok igen ritkák, így aki mindenképpen szeretné látni a sorozat helyszínét annak érdemes autóval elindulnia.

A falucska teljes pompájában köszön vissza élőben is: szemünk előtt elevenedik meg "Teca Kocsmája" de, ha szerencsénk van, Bodri Gyuri ikonikus, narancssárga sportautója is ott parkolhat előtte. Turistaként bejárhatjuk az egész falut és környékét de, ha valakit rabul ejt a táj szépsége, az elrejtett, apró település atmoszférája akkor akár ide is költözhet.

Az én kis falum: mennyiért vehetsz itt házat?

A sorozat népszerűsége adta az ötletet, hogy nézzünk utána: mennyiért vehetünk házat a filmnek helyet adó településen. Ahhoz, hogy pontos képet kapjunk, mennyibe kerül itt egy ingatlan, megnéztük a NAV valós tranzakciókon alapuló legfrissebb adatait a négyzetméterárakról. Ebből kiderült, hogy Komárom- Esztergom-megyében átlagosan 190 000 Ft/m2 áron kínálják a házakat, bár Tatabányán és környékén átlagosan 201 000 Ft/m2 áron is előfordulhat.

Tovább keresgéltünk és megnéztük a legnagyobb ingatlanértékesítő portálon található eladásra szánt házak hirdetéseit. Három eladó házat találtunk, ennek alapján azt mondhatjuk, hogy Pilisszentléleken 9,9 és 45 millió forint között mozognak a lakásárak, ami 173 200 ezer és 564 706 ezer forint közötti négyzetméterárat jelenthet. Ezeket az adatokat összehasonlítottuk az Otthontérkép adataival is, itt a kínálati ár 162 ezer Ft/m2 ár volt.

Érdemes figyelni a részletekre

Van olyan ház, amelyet kifejezetten úgy árulnak, hogy „Teca kocsmája fölött” helyezkedik el – utalva ezzel a Mi kis falunk szereplőire. Máshol csak említést tesznek arra, hogy itt forgatják az egyik méltán híres magyar sorozatot. Mint minden hirdetésnél, itt is érdemes figyelni a részletekre. A meghirdetett házakban villany ugyan található, de találtunk olyan lakást, ahol kiemelték: nincs bevezetve a víz, így nem található az épületen belül például WC sem. A lakások fűtését tekintve vegyes a felhozatal: van ahol vízteres kandalló, elektromos kazán és hűtő-fűtő klíma biztosítja a meleget, de van olyan ház ahol hőtárolós villanykályhával vagy kandallóval oldják meg a helyiségek fűtését. Az eladásra kínált házak mindegyike több, mint hatszáz négyzetméteres telkekre épült, így a nagy kertek egyaránt alkalmasak állattartásra és kertészkedésre is. Azoknak, akik kedvelik a vidéki környezet, a csendes és természet közeli életet, jó befektetés lehet itt lakást vásárolni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

falu

vidék

rtl

sorozat

film

pajkaszeg

pilisszentlélek

ház

hirdetés

eladó ház

házvásárlás