Ezek a legbiztonságosabb települések most Magyarországon - itt a lista!

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a legbiztonságosabb települések most Magyarországon - itt a lista!

Magyarországon egyre jobb a közbiztonság; a PRE-STAT statisztikáiból kiderül, hogy hazánk összes megyéjében évről-évre csökken a bűnesetek száma. Ettől függetlenül jobban tesszük, ha megnézzük hova utazunk, főleg akkor, ha hosszabb időre megyünk, vagy letelepedési szándékkal keresünk új otthont. A HelloVidék összegyűjtötte Magyarország legbiztonságosabb területeit, ahová bátran leruccanhatunk.

A közbiztonság rendkívül fontos szempont, ha lakhatásról van szó. A HelloVidék a PRE-STAT 2018-as statisztikái alapján utána járt, jelenleg hazánkban mely megyék a legbiztonságosabbak. Cikkünkhöz a közterületeken elkövetett bűncselekmények számát vettük alapul. 2018-ban Magyarországon a következő 5 megyében volta legjobb a közbiztonság:

  1. Nógrád megye
  2. Vas megye
  3. Zala megye
  4. Tolna megye
  5. Komárom-Esztergom megye

Nógrád megyében 2018-ban összesen 3483 közterületeken elkövetett bűncselekményt regisztráltak, ez a szám valamivel magasabb, 3830 Vas megyében, míg a harmadik helyezett Zala megye esetében 3937 volt. Tolna megyében 4005 hasonló bűncselekmény történt, Komárom-Esztergom megyében pedig 4559 esetben történt bűnelkövetés a közterületeken. Mint feljebb írtuk, Nógrád megyében mondható legjobbnak a közbiztonság, itt szinte minden településen 10 alatt volt a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma 2018-ban, csak néhány kivétel akad, mit például Diósjenő, ahol 22 ilyen esetet regisztráltak, vagy Érsekvadkert, ahol ez a szám tavaly 17 volt. A megyében Balassagyarmaton volt a legrosszabb a helyzet, ott 208 hasonló jellegű bűncselekmény történt.

Vas megyében Nógrádhoz hasonlóan a legtöbb településen 10 alatti volt a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma, de itt már több negatív példa akad. A legrosszabb közbiztonságú városnak Szombathely számít, ahol 746 bűnesetet rögzítettek, utána Kőszeg jön, ahol ez a szám 136 volt, majd Sárvár, ahol 139, és Körmend, ahol 99 közterületen elkövetett bűneset történt.

A harmadik helyezést elért Zala megyében a legtöbb településen 0 és 20 közötti a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma, azonban a nagyobb városokban rosszabb a helyzet: Zalaegerszegen tavaly 443 ilyen bűneset történt, míg Nagykanizsán 309, Keszthely 189, Lentiben pedig 58.

Tolna megyében legtöbb településén jónak mondható a közbiztonság, a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma általánosságban nem haladta meg tavaly a 20-at, ám a nagyobb városoknál itt is ugrásszerű emelkedést láthatunk: Szekszárdon 599, Bonyhádon 185, Tolnán pedig 107 esetet regisztráltak.

Komárom-Esztergom megyében a legtöbb településen 10 feletti volt a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma, ellenpélda azonban akad; például Dunaszentmiklóson tavaly csupán 2 ilyen bűneset történt, Dunaalmáson pedig mindössze 5. A városok ebben a megyében is megemelik a bűnözési rátát, az élen Tatabánya áll, kirívóan nagy számmal (766), de a többi nagyvárosban már mérsékeltebb a helyzet: Esztergomban 411, addig Komáromban 230, Tatán 211, Oroszlányon 195.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bűncselekmény