Fontos határidő közeledik: több mint 30 ezer családot érint

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos határidő közeledik: több mint 30 ezer családot érint

Hét év alatt 36 ezer családnak tették lehetővé a bankok által korábban elvett lakások kedvezményes visszavásárlását az Eszközkezelő ügyfeleinek. A lehetőséggel az időarányosan beérkezett és feldolgozott nyilatkozatok alapján közel 20 ezer család kapja vissza otthonát - közölte az illetékes nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya.

A Nemzeti Eszközkezelő programban résztvevők rendkívül kedvező feltételek mellett visszavásárolják ingatlanukat. Az intézkedés 32 500 családot, több mint 150 ezer embert érint. Ők azok, akik a NET programnak köszönhetően úgy menekültek meg többmilliós hiteltartozásuktól, hogy továbbra is az otthonukban maradhattak. Az állam ugyanis az Otthonvédelmi Akcióterv részeként, 2011-ben elindított NET program keretében megvásárolta az akkori hiteladósok, köztük számos gyermekes család ingatlanát és évek óta biztosítja számukra a bérlés lehetőségét.

A mai napig időarányosan közel 20 ezer ügyfél, azaz az érintettek 65 %-a küldte vissza a nyilatkozatot. Ezek alapján a kedvező visszavásárlás lehetőségével az érintettek 90%-a kíván élni. Kijelenthető, hogy a részletfizetés a legkedveltebb konstrukció (71%), de jelentősnek tekinthető (19%) az egyösszegű visszavásárlásra vonatkozó nyilatkozatok száma is.

A NET Zrt. a továbbiakban is folyamatosan fogadja a nyilatkozatokat és az ügyfélszolgálati pontokon szükség esetén segítséget nyújt az érdeklődők számára. Továbbra is nagyon fontos, hogy az érintettek - bármelyik lehetőséget is választják - mindenképpen nyilatkozzanak a tájékoztató átvételét követő 60 napon belül.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

otthon

eszközkezelő

bank

lakás

ház

visszavásárlás