Leállt a magyar ingatlanpiac: mindenki a CSOK-ra vár

Világgazdaság   
  Megosztom
Leállt a magyar ingatlanpiac: mindenki a CSOK-ra vár

Májusban közel a felére esett vissza az ingatlanforgalom Budapesten és a vidéki városokban – közölte a GDN Ingatlanhálózat. A cég szakértője szerint a látványos csökkenés jól tükrözi, hogy a lakosságot mennyire foglalkoztatja a kormány által bejelentett új CSOK és kamatmentes hitel - írja a Világgazdaság.

Használt lakás vásárlására 2019. július 1-től igényelhető lesz a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) mellé felvehető kamattámogatott kölcsön, amely két gyermek esetén 10 millió, három gyermek esetén 15 millió forint. Emellett 10 millió forint kamatmentes hitelt kaphat minden 18-40 év közötti házas nő. A lakosságot kiemelten foglalkoztatja a néhány héten belül bekövetkező változás, ami az ingatlanpiacot is erősen befolyásolja.

„Egyértelműen látszik, hogy tömegeket gondolkodtatnak el a kormány bejelentései. A lezárt május hónap számai alapján közel felére esett vissza a forgalom... Úgy véljük, hogy mindenki a július elsejére vár, és az akkortól elérhető új kedvezményeket szeretné kihasználni”

- mondta Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa.

A június hónap eddigi adatai arra engednek következtetni, hogy szinte megállt az ingatlanpiac az országban.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csok

ingatlan

ingatlan vársárlás

ingatlanpiac

lakás

otthon

család