Így takarítottak nagyszüleink: ezek a trükkök most is beválnak

HelloVidék   
  Megosztom
Így takarítottak nagyszüleink: ezek a trükkök most is beválnak

Tudd meg, hogyan boldogultak a nagyszüleink modern kütyük és tisztítószerek nélkül: összegyűjtöttünk 10 régimódi otthoni trükköt, amelyek még ma is hasznosak lehetnek.

Ma már rengeteg konyhai kütyü és multifunkcionális tiszítószer könnyíti meg az életünket, arról nem is beszélve, hogy az internetnek hála pillanatok alatt megoldást találunk bármilyen problémára. De mennyire hatásosak ezek, mennyire bízhatunk bennük? Ha kipróbálnál néhány régimódi tippet, amit a nagyszüleink használtak, akkor a Brigth Side letesztelte ezeket a legnépszerűbb takarítási mítoszokat, és kiválogatták azokat, amelyek valóban működnek. Lássuk csak!

1. Zsíroldó helyett használj sót

Sokkal könnyebb megtisztítani a tűzhelyet a főzés után, ha egy vékony sóréteget öntesz az égők köré. Amikor a tűzhely lehűlt, mindössze annyi a teendőd, hogy nedves törlővel összegyűjtöd a sót. A só magába szívja a zsiradékot, így nem kell külön zsíroldóhoz nyúlnod.

2. Késélezés késélező nélkül

Ha nincs késéleződ, vagy csak félsikert értél el vele eddig, akkor próbáld ki ezt az egyszerű trükköt: húzd át többször a kés élét egy egyszerű porcelántányér vagy egy bögre alján.

A sárgarépát könnyedén megpucolhatod egy fém dörzsi szivacs segítségével. Ez a módszer nemcsak hogy felgyorsítja a folyamatot, hanem kevesebb szemetet is eredményez.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It’s easy to peel carrots with the help of a metal scrub. It speeds up the process and leaves less waste*V* #carrots #metalscrub

PAVLIT (@pavlit_official) által megosztott bejegyzés,

4. A legjobb házi zsemlemorzsa

Úgy tudsz a legjobb házi zsemlemorzsát készíteni, ha előtte lefagyasztod a kenyeret és sajtreszelővel lereszeled.

5. Így tudod a legkönnyebben feltakarítani a törött tojást!

Ha véletlenül leejtették egy tojást a padlóra, ne ijedj meg, könnyen feltakaríthatod! A tojás szerkezete miatt nehéz maradéktalanul feltakarítani, azonban be sóval beborítod, akkor 5 percen belül úgy megszárad, hogy egyben a lapátra seperheted.

6. Őrizd meg hosszan az ízeket

Az a legjobb, ha egy ételes dobozban lezárva, durva sóval borítva őrzöd a fokhagymát: így nem lesz száraz és hosszan megőrzi az ízét.

7. Harc a rovarokkal

Ha babérlevelet helyezel a cukros és lisztes dobozokba, a kenyérdobozokba és a virágcserepekbe, akkor a hangyák, muslicák és egyéb rovarok távoltartják magukat a konyhádtól.

Ma már elképesztően sokat pazarlunk, mindent kidobunk szinte azonnal ami elromlott, pedig egy kis fantáziával rengeteg mindenre használhatnánk. Például ha van egy régi teáskannád, amit már nem használsz, fogd be egy teljesen új feladatra: tegyél bele zsineget vagy szalagot, és húzd ki a kanna orrán. Ha szükséged van rá, könnyedén ki tudsz így mérni belőle annyit, amennyi kell, ráadásul ez megakadályozza, hogy az anyag károsodjon.

Szórj egy kis hintőport az erősen összecsomózott cipőfűzőre. A hintőporban található anyagok segítik kilazítani a cipőfűző szálait.

A gyapjú nagyon kényes anyag, ezért a mosógépeken is külön program van a mosásukra. Nem véletlen, hogy a szárításuk sem mindegy. Úgy tudod a legjobban kiteregetni a gyapjú pulóvert, ha az ujjain végighúzol egy harisnyát, a végeken kilógó harisnyát pedig kiakadsztod a szárítókötélre. Ez a módszer megakadályozza, hogy a pulóver kinyúljon és gyorsabban is fog száradni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

otthon

trükk

tipp

takarítás

tanácsok