Vége a pangásnak: beindult a roham, mindenki lakást vásárol

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Vége a pangásnak: beindult a roham, mindenki lakást vásárol

Valamelyest megtorpant az elmúlt hónapokban a lakáspiaci kereslet, sokan ugyanis a családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő lépéseinek hatálybalépésére vártak. Mostantól a csok igénylése is új lendületet vehet, hiszen pél­dául a használt lakáshoz is felhasználható 10-15 millió forintos támogatott hitelre az előzetes jelek szerint óriási az igény - írja a Magyar Nemzet.

Minden, amit a babaváró hitelről tudni kell: lakossági roadshow az új állami családtámogatásokról Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsen és további vidéki nagyvárosokban. Mindenkit várunk!

A lap megemlékezett, hogy közel 104 ezer család vette igénybe májusig a csokot, több mint 304 milliárd forintos összegben. Mivel a csokot igénylők száma már év elején átlépte a 100 ezret, ezért némi megtorpanást lehet tapasztalni. Ez nem véletlen, mivel július 1-jével kibővült a csok, valamint számos további intézkedés segíti a családok otthonteremtését, mint például a falusi csok vagy a babaváró támogatás.

Az új családtámogatási intézkedések jelentős élénkítő hatással lehetnek az ingatlanpiacra. A megtorpanást a Duna House is jelezte, mivel rendszeres havi becsléseket készítenek a lakáspiac forgalmáról. Az ingatlanközvetítő hálózat szerint júniusban 10 500 adásvétel történt a lakáspiacon, ami jócskán elmarad az előző évi júniusi adattól, közel 20 százalékkal.

Míg az év elejére még az volt jellemző, hogy a korábbiakhoz hasonlóan alakult a forgalom, és kisebb áremelkedést lehetett tapasztalni, a második negyedévben ezt mintha elvágták volna

– jelentette ki a Balla Ingatlan irodáinak szakmai vezetője, majd hozzátette, hogy mindenki kivár. Nagy Andrea kifejtette: bár a változó csok hatására mindenki óriási áremelkedésre vár, szerinte az ingatlanpiac nagy része már most túlárazott, ezért nem valószínű a nagy drágulás.

Az új intézkedéseknek köszönhetően egyre több családnak válik elérhetővé a saját tulajdonú otthon, ami az egyik legfontosabb a magyarok életében. Ezt a legutóbbi Hello Otthon kutatásunk is megerősítette: a felmérésben megkérdezettek 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a saját tulajdonú ingatlan adja meg az otthon nyugalmát

– árulta el Kormos Zoltán, az OTP Bank ingatlanhitelezésért felelős vezetője, aki hozzáfűzte: "ezt a kölcsönt azok is igényelhetik, akiknek még nincs gyermekük, de nyilatkoznak a gyermekvállalásról. Ez esetben az első gyereknek négy, a másodiknak nyolc éven belül kell megszületnie."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

otthon

hitel

lakás

csok

babaváró hitel

támogatás

családvédelmi akcióterv

ingatlan

ingatlanpiac