Vége a pangásnak: beindult a roham, mindenki lakást vásárol

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Vége a pangásnak: beindult a roham, mindenki lakást vásárol

Valamelyest megtorpant az elmúlt hónapokban a lakáspiaci kereslet, sokan ugyanis a családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő lépéseinek hatálybalépésére vártak. Mostantól a csok igénylése is új lendületet vehet, hiszen pél­dául a használt lakáshoz is felhasználható 10-15 millió forintos támogatott hitelre az előzetes jelek szerint óriási az igény - írja a Magyar Nemzet.

Minden, amit a babaváró hitelről tudni kell: lakossági roadshow az új állami családtámogatásokról Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsen és további vidéki nagyvárosokban. Mindenkit várunk!

A lap megemlékezett, hogy közel 104 ezer család vette igénybe májusig a csokot, több mint 304 milliárd forintos összegben. Mivel a csokot igénylők száma már év elején átlépte a 100 ezret, ezért némi megtorpanást lehet tapasztalni. Ez nem véletlen, mivel július 1-jével kibővült a csok, valamint számos további intézkedés segíti a családok otthonteremtését, mint például a falusi csok vagy a babaváró támogatás.

Az új családtámogatási intézkedések jelentős élénkítő hatással lehetnek az ingatlanpiacra. A megtorpanást a Duna House is jelezte, mivel rendszeres havi becsléseket készítenek a lakáspiac forgalmáról. Az ingatlanközvetítő hálózat szerint júniusban 10 500 adásvétel történt a lakáspiacon, ami jócskán elmarad az előző évi júniusi adattól, közel 20 százalékkal.

Míg az év elejére még az volt jellemző, hogy a korábbiakhoz hasonlóan alakult a forgalom, és kisebb áremelkedést lehetett tapasztalni, a második negyedévben ezt mintha elvágták volna

– jelentette ki a Balla Ingatlan irodáinak szakmai vezetője, majd hozzátette, hogy mindenki kivár. Nagy Andrea kifejtette: bár a változó csok hatására mindenki óriási áremelkedésre vár, szerinte az ingatlanpiac nagy része már most túlárazott, ezért nem valószínű a nagy drágulás.

Az új intézkedéseknek köszönhetően egyre több családnak válik elérhetővé a saját tulajdonú otthon, ami az egyik legfontosabb a magyarok életében. Ezt a legutóbbi Hello Otthon kutatásunk is megerősítette: a felmérésben megkérdezettek 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a saját tulajdonú ingatlan adja meg az otthon nyugalmát

– árulta el Kormos Zoltán, az OTP Bank ingatlanhitelezésért felelős vezetője, aki hozzáfűzte: "ezt a kölcsönt azok is igényelhetik, akiknek még nincs gyermekük, de nyilatkoznak a gyermekvállalásról. Ez esetben az első gyereknek négy, a másodiknak nyolc éven belül kell megszületnie."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

otthon

hitel

lakás

csok

babaváró hitel

támogatás

családvédelmi akcióterv

ingatlan

ingatlanpiac