Kedvezménnyel költözhetsz ebbe a bakonyi faluba: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Kedvezménnyel költözhetsz ebbe a bakonyi faluba: itt vannak a részletek

Porva, a kis bakonyi falu önkormányzata 2017-ben határozott huszonhét építési telek kialakításáról és azok közművesítéséről.
A munkálatokat egyedi kormányzati támogatással tudták elvégezni - írja a veol.hu.

Júliusban befejeződik e terület áramellátása és a lakópark felett áthaladó középfeszültségű hálózat kiváltása, augusztusban pedig megkezdjük a telkek értékesítését. Elsődleges célunk, hogy a legtöbb telekre a falunkban letelepedni szándékozó fiatalok érkezzenek. Azok a családok, akik a helyi oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket, állandó porvai lakosok lesznek, illetve a kormányzat családpolitikai támogatási rendszerének megfelelnek, akár százezer forintért juthatnak ezer négyzetméteres építési telekhez, azaz gyakorlatilag 2,9 millió forint letelepedési támogatást kaphatnak az önkormányzattól. Minden egyes építési telek értékesítése esetében egyedi döntést hozunk

– mondta el a portálnak Veinperlné Kovács Andrea polgármester asszony. Amit érdemes tudni az az, hogy a telkek 900-1300 négyzetméter nagyságúak. Ahhoz, hogy birtokba tudjuk venni a területeket, több feltételt is teljesíteni kell, mint például: a kétéves beépítési kötelezettség és állandó porvai lakcím létesítése, valamint annak ötéves fenntartása. Az önkormányzat fő célja a különleges akcióval az, hogy a helyi oktatási intézményekben biztosított legyen a gyermeklétszám és emelkedjen a lakosságszám, javuljanak a demográfiai adatok. A vezetőség abban bízik, hogy számos javulás fog mutatkozni azután, hogy fiatalokkal népesítik be a falut.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

falu

település

lakosság

demográfia

eladó telek

bakony