Építkezel, vagy felújítasz? Mutatjuk, mit kell tudnod a térkövekről!

HelloVidék   
  Megosztom
Építkezel, vagy felújítasz? Mutatjuk, mit kell tudnod a térkövekről!

Az elmúlt években jelentősen növekedtek az építési költségek és az építőanyagárak. A kültéri burkolóanyagok közül különösen a térkövek kereskedelmi árai emelkedtek. Egyes termékeknél az átlagos árnövekedés akár a 65 százalékot is elérte, ennek egyik elsődleges oka a drasztikusan megugró kereslet. A térkövek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, köszönhetően annak, hogy esztétikusak és divatosak.

Mielőtt térkövet választunk, gondoljuk át, hogy pontosan hova szeretnénk rakni, javasolják az újHÁZ Centrum szakértői.

Fedett terasz alá, téli kertbe, vagy esetleg olyan helyre, ahol ki van téve az időjárás viszontagságainak? Milyen célt fog szolgálni? Gyalogos forgalom lesz csak rajta, vagy kocsibejáróként az autóval minden nap át szeretnénk hajtani rajta?

Ezek mind olyan kérdések, amelyeket érdemes megválaszolnunk magunknak, mielőtt választunk. A térköveket árusító cégeknél mindig fel van tüntetve, hogy melyik típusú térkő milyen felhasználásra alkalmas, valamint pontos leírást találhatunk a különböző burkolatokról, ami alapján egyszerűen kiválaszthatjuk, hogy melyik a számunkra legalkalmasabb – olvasható az újHÁZ közleményében.

A térkövek tekintetében legtöbbet alkalmazott alapanyag egyértelműen a beton, így a közkedvelt kültéri burkolatok is általában ebből készülnek. Sokan az egyszerűbb, és ár-érték arányban leginkább kedvező megoldásként a viacolort választják, amelyet gyakran láthatunk a közterületek alapjaként.

Az építkezésben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő mediterrán stílus térhódításával, az elmúlt években folyamatosan növekszik a kereslet a kombi térkövek iránt, melyek azáltal, hogy számtalan módon variálhatók, igazán színessé és egyedivé tehetik az udvart.

A pázsitrácskő igazi zöld alternatíva, ha megfelelő helyet szeretnénk kialakítani a kertben az autóknak, ráadásul teherforgalomra is alkalmas, mert rendkívül strapabíró. Kocsibeállók és járdák építéséhez pedig leggyakrabban hullám térkövet használnak.

Az újHÁZ Centrum palettája egy újabb darabbal bővült nemrég, ez az úgynevezett Mr. Floor kültéri burkolat. Ez a speciális, 18 mm vastagságú gres kőporcelán térkő megfelelő megoldást nyújt bármilyen típusú kültéri felület kialakításához. Az teszi különlegessé, hogy a kopásálló és csúszásmentes felülete rendkívül ellenálló a környezeti és a mechanikus behatásokkal szemben.

Ezzel az új termékkel gyorsan és könnyedén lehet burkolni akár fűre, homokra vagy kavicságyazatba, emelt álpadlórendszer kialakítására is alkalmas, amely teraszok vagy tetőteraszok esetében a csapadék elvezetésére ad lehetőséget. Tisztítása egyszerű, a lapok natúr élei pedig úgy vannak kialakítva, hogy nem sértik fel a lábat akkor sem, ha mezítláb sétálunk rajta.

Címlapi kép és fotók: újHÁZ Centrum

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

otthon

térkő

építőanyag

építkezés

kert

kertfelújítás

burkolat