Több száz lakásban még nincs áram: zajlik a vihar okozta hibák elhárításán

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz lakásban még nincs áram: zajlik a vihar okozta hibák elhárításán

Közel negyvenezer ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet a Dél-Alföldön végigvonult hatalmas vihar tegnap délután. Az NKM hálózatos kollégái gyors és szervezett munkájának köszönhetően szinte mindenütt sikerült helyreállítani a középfeszültségű hálózaton keletkezett hibákat. Mostanra már csak alig 500 ügyfélnél nincs áram.

Szeged és környékét érintette leginkább a vihar, amely jelentős károkat okozott a térségben. Az NKM munkatársai megerősített létszámmal kezdték meg a hibák feltárását a vihar elvonultával. A helyreállítás késő estig, és éjszaka is zajlott, a pihenőre vonult szerelőcsapatokat Bajáról, Kecskemétről, Békéscsabáról átirányított szerelőpárok váltották.

A munkálatok a mai napon is folytatódnak, jelenleg 100-nál több szerelővel, hiszen a mostanra javarészt helyreállított középfeszültségű hibák mellett nagyon sok a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hiba is.A kidőlt fák sok helyen megrongálták a hálózatot, vezetékek szakadtak le, amelyek megközelítése élet- és balesetveszélyes!

Az NKM áramhálózatának munkatársai a katasztrófavédelemmel együttműködve mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül minden ügyfelüknél helyreálljon az áramszolgáltatás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

vihar

kár

viharkárok

szolgáltató

ügyfél

elhárítás