A legjobb, ha már most letudod: a légkondit ősszel érdemes karbantartani!

HelloVidék   
  Megosztom
A legjobb, ha már most letudod: a légkondit ősszel érdemes karbantartani!

Alábbhagy a nyári hőségriadók elmúltával a klímaberendezések iránti kereslet, de aki igazán előrelátó, az őszi hónapokra időzíti a felkészülést a jövő nyárra, vagyis most, a fő szezonon kívül keres szakembert a készülék karbantartására, beszerelésére. Ha rendelkezünk otthoni légkondival, hűvös estéken és reggeleken fűtésre is használhatjuk a készüléket.

Eljött az ideje a készülékek szokásos éves karbantartásának, ezt a legtöbben tavaszra vagy a nyár elejére időzítik, de aki igazán előrelátó, már most, ősszel elvégezteti ezt a munkát. Tavasszal vagy kora nyáron könnyen előfordulhat ugyanis, hogy – amint ez az utóbbi években mind gyakrabban előfordul – nincs olyan klímás szakember, aki ne lenne jó előre betáblázva, azaz aki belátható időn belül el tudná végezni a munkát – olvasható az LG Electronics közleményében.

A karbantartást a garanciális idő lejárta után sem ajánlott elhanyagolni, hiszen így érhető el a hatékony, energiatakarékos és biztonságos működés, valamint a hosszú élettartam. Könnyű belátni, hogy a beltéri egység eltömődött szűrőivel és a poros, szennyezett kültéri egységgel nem csak az egészségünket tesszük kockára. A rosszabb működési hatásfok miatt magasabb villanyszámlára is számíthatunk, nem beszélve a feleslegesen nagy terhelés miatt gyorsabban elhasználódó alkatrészekről, amelyek igencsak borsos szervizszámlát eredményezhetnek.

Sok tulajdonos nem gondol bele abba, hogy a kültéri egységekben milyen mennyiségű szennyeződés rakódhat le. Nem is kell különösebben poros levegő ahhoz, hogy az egység lamelláit eltömítsék az óránként 1200-1500 köbméter átáramoltatott levegőből lerakódó szennyezőanyagok.

– mondta Nagy Sándor József, az LG Electronics hazai légkondicionáló üzletágának értékesítési vezetője.

A hidegebb idő beköszöntével bizonyára sokan elgondolkodnak azon, hogy jólesne némi meleghez jutni a lakásban, de – mivel a házközponti fűtés beindítása a többség szavazatán múlik – nem biztos, hogy a távhőszolgáltató is így gondolja, és az is kétséges, hogy egy-egy ilyen alkalomra érdemes-e beindítani a cirkót. Általában a korszerű monosplit – azaz egy kültéri és egy beltéri egységgel rendelkező – klímákat 0 Celsius fokig jó hatékonysággal használhatjuk fűtésre, de akár -25 fokig is helytállhatnak.

A jó hatékonyság ebben a vonatkozásban azt jelenti, hogy fagypont feletti külső hőmérséklet esetén olcsóbb lehet a készülék üzemeltetése, mint ha bekapcsolnánk a hagyományos gázfűtést.

– mondta az LG szakértője.

Egy modern hűtő-fűtő klíma e tulajdonsága révén ideális választás lehet nyaralókba, hétvégi házakba. A klímák azonnal szolgáltatják a meleg levegőt, nem kell várni arra, hogy átmelegedjenek a hét közben lehűlt falak, vagyis a víkendházak tavasszal és ősszel is kényelmesen használhatóvá válnak. Ha pedig wifi-vezérléssel látják el a berendezést, már az odaúton bekapcsolhatjuk a mobilunk segítségével, hogy kellemes hőmérséklet fogadjon.

Fotó: LG Electronics

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

légkondicionáló

karbantartás

ősz

fűtés

hűtés