Ismét lecsaptak a csalók: több Vas megyei városban zaklat a bűnbanda

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét lecsaptak a csalók: több Vas megyei városban zaklat a bűnbanda

Ismét pénzt kéregettek a magukat siketnémának kiadó csalók, akik a szombathelyi akciót követően most Celldömölkön utcáin és boltjaiban bukkantak fel - írja a vaol.hu.

Korábban egy szombathelyi áruházban, majd Körmenden és Sárváron is próbálkoztak a csalók, akik siketnémának adták ki magukat és a Vas megyei városok utcáin, illetve áruházaiban gyűjtöttek adományokat. December 8-án Celldömölkön jártak végig több boltot és továbbra is próbálkoztak az utcai gyűjtéssel is.

Hadászi Zsolt, a Kráter Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke szerint elsősorban az idősekre és a nőkre csapnak le a hamis adománygyűjtők, akiknél úgy gondolják, több esélyük van a sikerre. A csaló banda két női tagját a kéregetésen felül, lopáson is kapták az egyik helyi üzletben. Az oldal információi alapján az elkövetők román állampolgárok és nem egyértelmű, hogy tudnak magyarul, hiszen a csalás része volt a némaság eljátszása.

Felmerült a lehetősége annak, hogy egy nagyobb csapat garázdálkodik a megyében, mivel egy Lenti környékén megállított bolgár rendszámú Skoda Octaviában utazó öt román állampolgárnál szintén hasonló több nyelven megírt adománygyűjtő papírt találtak.

Egyikük korábban egy áruház parkolójában több emberhez ment oda adománygyűjtésre hivatkozva, pénzt kérni fogyatékos gyerekeknek. A két nőt és a három férfit őrizetbe vették, mivel felmerült a gyanúja, hogy az öt fős társaság külföldön és Magyarországon is követett el hasonló bűncselekményeket. Annak ellenére, hogy a celldömölki eset idején az említett bűnbanda őrizetben volt, így egyértelművé vált, hogy ez egy másik csapat, nem zárható ki, hogy a két csapatnak köze lehet egymáshoz.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

bűn

bűnbanda

adomány

lopás